16.3 C
Bratislava
štvrtok, 28. marca 2024

JIKA plánuje rast – začína s vlastnou výrobou nábytku!

Najčítanejšie

jika-nybytok-_banner_na_titulku
V novej prevádzke na výrobu kúpeľnového nábytku JIKA v Znojme vznikne až 30 nových pracovných miest.
(foto-koláž: Marián LUHA)

Spoločnosť LAUFEN CZ vo svojom závode v Českej republike – v Znojme rozbieha od polovice februára vlastnú linku na výrobu kúpeľňového nábytku JIKA. Nová prevádzka vznikla v súčasných priestoroch firmy. Celková výška investície do rekonštrukcie priestorov a vybavenia výroby sa vyšplhala na 10 miliónov Kč. Ročná kapacita linky pri jednej pracovnej zmene a piatich pracovných dňoch v týždni je 35 000 kusov výrobkov. Vyrábať sa tu budú nové série výrobkov, ich väčšia časť poputuje do Českej a Slovenskej republiky. Do konca roka 2014 sa plánuje  so štartom dvojzmennej prevádzky. Prácu by tak mohlo získať až  30 nových zamestnancov!

Praha, 6. febrára 2013 – Spoločnosť LAUFEN CZ, ktorá na českom trhu zastupuje značky LAUFEN, ROCA a JIKA, odštartovaním výroby nábytku v Znojme sa tak stane i výrobcom kúpeľňového nábytku. Tento rok tu budú uvedené série ZETA New, LYRA Pack New, LYRA, PETIT a CUBE.  Výrobu ostatných sérií nábytku budú naďalej zabezpečovať doterajší dodávatelia.

1-LAUFEN-p.Dvorak
Ladislav Dvořák, generálny riaditeľ LAUFEN CZ pri novej linke na výrobu kúpeľňového nábytku JIKA v Znojme, v Českej republike

Na novej linke, ktorá je v súčasnosti najmodernejšia v Českej republike, sa bude nábytok montovať z dopredu dodaných narezaných dielov a ich dodávateľom je český výrobca. Skúšobná prevádzka prebieha od jesene 2012.

„Naším záměrem je nabídnout zákazníkům cenově velmi přístupný, ale zároveň kvalitní a na časté používání připravený nábytek,“ povedal generálny riaditeľ LAUFEN CZ Ladislav Dvořák.

Všetky novinky budú patriť do nízkorozpočtovej kategórie. Týmto krokom JIKA plánuje navŕšiť podiel na trhu a zvýšiť tak svoju konkurencieschopnosť v danom segmente. Nízke ceny sa podarilo dosiahnuť vďaka centrálnemu nákupu a jeho vysokému objemu.

Vývoj dizajnu novo pripravovaných sérií prebiehal v centrále firmy ROCA v Barcelone, v Španielsku. Cieľom bolo prepojiť funkčnosť, odolnosť a unikátne tvarové riešenia.

2-LAUFEN
Generálny riaditeľ LAUFEN CZ Ladislav Dvořák : „Snažíme se zaměstnance vychovávat k tomu, aby se při výrobě nábytku chovali, jako by chtěli mít každý jednotlivý kus doma. Aby byl naprosto perfektní. To je jediná cesta, jak se zbavit nekvality.“
Zľava: Petr Čech, produktový manažér, Ladislav Dvořák, generálny riaditeľ LAUFEN CZ a Dalibor Poustecký, špecialista montáže

„Plánujeme výrobu nejen pro vlastní značku JIKA, ale počítá se i s výrobou pro další značky ve skupině, například ZOOM, FAYANS či ROCA, jež se vyváží například do Chorvatska, Slovinska, Polska, Francie, Řecka a dalších zemí. Kromě toho počítáme i s výrobou a exportem výrobků mimo skupinu. Vlastní výrobou na sebe bereme nejen veškerou kontrolu kvality, ale také možnost být vysoce flexibilní při řešení všech požadavků,“ vysvetlil Ladislav Dvořák.

Pre trh v Českej republike je určených viac ako 35 % novo vyrábaného nábytku, spoločne do Českej a Slovenskej republiky by malo byť určenej viac ako 50 % produkcie. Na novej linke by do tak konca roku 2014 malo nájsť prácu 30 nových zamestnancov, pri plánovanej vyťaženosti na dve pracovné zmeny.

Pre značku JIKA však naďalej zostáva prioritou  – výroba sanitárnej keramiky.
Kúpeľňový nábytok vníma pán Ladislav Dvořák ako veľmi zajímaný segment, pretože sa obmieňa v kúpeľniach častejšie a spotrebitelia nábytok a jeho obmenu, aktuálne vnímajú ako trendovú záležitosť. Do mnohých kúpeľni však naopak začína nábytok len aktuálne pomaly prenikať.

Tohtoročnými  novinkami JIKA rozhodne s  dalším vývojom nábytku nekončí. „V současnosti již pracujeme na novinkách pro rok 2014,“ povedal Ladislav Dvořák. „U žádné z našich kolekcí přitom nechceme jít cestou šedi a vyrábět něco, co má každý. Chceme být JIKA, tedy nabídnout vždy něco navíc a neustále přicházet s chytrými a osobitými řešeními.“

3-LAUFEN
Zľava: Ladislav Dvořák, generálny riaditeľ LAUFEN CZ, a Petr Čech, produktový manažér pri novej linke na výrobu kúpeľňového nábytku JIKA v Znojme

  

logo_laufen_standard
Spoločnosť
LAUFEN CZ vznikla v roku 1999 a zastupuje značky LAUFEN, ROCA a JIKA nielen na Českom a Slovenskom trhu, ale taktiež v ďalších štátoch strednej a východnej Európy. Sanitárna keramika JIKA sa vyrába už od roku 1878. Je významnou súčasťou švajčiarskeho koncernu LAUFEN a od roku 1999 patrí do skupiny španielskej firmy ROCA, ktorá je najväčším európskym výrobcom sanitárnej keramiky. V roku 2006 sa ROCA stala svetovou jednotkou. Do výrobného sortimentu všetkých značiek patria kompletné kúpeľne – sanitárna keramika (kúpeľňové sety a ostatné výrobky), kúpeľňový nábytok, vane a vaničky, sprchové kúty, vaňové zásteny, batérie a kúpeľňové doplnky.

 WWW.LAUFEN.COM

Zdroj: JIKA.CZ

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne