5.6 C
Bratislava
piatok, 29. marca 2024

Dnes oslavuje LAUFEN CZ – 14 rokov od svojho vzniku!

Najčítanejšie

Marian LUHA-LAUFEN-rozhovor s dizajnerom A.Dimitriadisom_banner k clanku_na_titulku
foto-koláž: Marián LUHA (-na fotografii je vyobrazený LAUFEN LIVING SQUARE a jeho dizajnér Andreas Dimitriadis)

LAUFEN CZ je dcérskou spoločnosťou švajčiarskej spoločnosti LAUFEN, ktorá bola založená v roku 1892. LAUFEN v Českej republike vznikol 28. apríla v roku 1999, teda presne pred 14-timi rokmi! Starostlivosťou o zákazníkov vyniká nielen v Českej republike, ale i v Chorvátsku, v Maďarsku, v Pobaltských štátoch – v Estónsku, v Lotyšsku, v Litve , ale i  v Rumunsku, a v Slovinsku. Gratulujeme k úspechu, ktorý sa LAUFEN CZ za 14 rokov podarilo v našom regióne dosiahnuť!

O spoločnosti LAUFEN
Dizajn kúpeľne ako životného priestoru: dizajn, kvalita a funkcia sa tu spájajú, aby odhalili osobnosť tradičnej švajčiarskej značky, popredného medzinárodného výrobcu. Základným stavebným kameňom spoločnosti LAUFEN sú skúsenosti vo výrobe keramiky. V meste LAUFEN ležiacom v švajčiarskom kantóne Basel-Land sa už 121 rokov spracováva najstarší umelý materiál v histórii ľudstva. V najmodernejších prevádzkach sa tu so švajčiarskou presnosťou vyrábajú umývadlá, bidety a WC. Skúsenosti na poli výroby keramiky rozvinuli nadanie v rámci výroby kompletných kúpeľní. Každá miestnosť, ktorú LAUFEN interpretuje ako posvätné miesto pre odpočinok a relaxáciu, je navrhnutá podľa najvyšších dizajnových štandardov.

To, čo robí dizajnérske umenie spoločnosti LAUFEN takým výnimočným je originálny prístup švajčiarskeho výrobcu, ktorý švajčiarsky dizajn vníma ako symbiózu dvoch dôležitých škôl dizajnu:
talianskeho dizajnu z juhu a modernistického štýlu à la Bauhaus zo severu. Pretavené do výnimočnej švajčiarskej kvality. LAUFEN vníma kvalitu ako mincu, ktorá má dve strany. Na jednej strane stoja skúsenosti vo výrobe, na strane druhej je funkčnosť, úžitková hodnota a výnimočné prínosy, ktoré hotová kúpeľňa ponúka svojmu používateľovi. Prvá strana predstavuje záväzok, druhá potom voľnú súťaž na medzinárodnom trhu kúpeľní.

Trvalo udržateľná kvalita, úcta k človeku i životnému prostrediu, ako spoločnosť vyrábajúca produkty, pri používaní ktorých sa spotrebováva cenný prírodný zdroj, akým je voda, sa LAUFEN cíti povinný chrániť túto prirodzenú podstatu našej existencie. Kladie preto maximálny dôraz na výrobu šetrnú k životnému prostrediu, so šetrným využívaním energií a surovín vo všetkých fázach výroby, od vývoja až po marketing. LAUFEN napríklad znovu využíva odpadné teplo z výrobného procesu na sušenie keramiky.

Za svoj príkladný prístup k ochrane životného prostredia získala spoločnosť LAUFEN v Rakúsku cenu EMAS 2007 (Environment Prize) za životné prostredie. Od roku 2006 je potom švajčiarsky závod v LAUFENe oprávnený nosiť označenie EnAW od švajčiarskej energetickej agentúry Swiss Energy Agency for Industry. Toto označenie vypovedá o tom, že jeho nositeľ sa aktívne zasadzuje o ochranu klímy. LAUFEN zároveň aktívne hľadá ekologicky šetrné riešenia pre celý rad svojich produktov. Ide napríklad o vysoko lesklú povrchovú úpravu zariadenia  z kúpeľňové rady Mimo, pri výrobe ktorej sa používajú recyklované materiály. LAUFEN však kladie veľký dôraz i na výrobu vysoko kvalitných produktov, čo ostatne dokazujú mnohé medzinárodné osvedčenia a certifikáty o splnení noriem. Švajčiarske označenie Q-Plus dokazuje skutočnosť, že naše produkty plnia európske normy, ale aj zavedené švajčiarske normy, ktoré sú vyššie. Tento prístup spoločnosti LAUFEN je veľmi dôležitý, pretože len trvanlivé produkty si zaslúžia označenie „ekologické“.

Nulový odpad je koniec koncov lepší než recyklácia. LAUFEN tak pomáha zákazníkom žiť v harmónii so životným prostredím a znižovať náklady na energie. Je to tak preto, že naše produkty využívajú najmodernejšie technológie na úsporu energií a vody. Napríklad najnovšia generácia hospodárnych WC. Hneď niekoľko WC LAUFEN so systémom duálneho splachovania si vystačí s 4,5 alebo 3 litrami vody, namiesto 6 alebo 3 litrov, ako je to pri bežných WC.

Viac článkov o spoločnosti LAUFEN a jej výrobkoch si môžete prečítať na našom portáli masmediálne.info tu:  LAUFEN

 

logo_laufen_standard
Spoločnosť LAUFEN CZ vznikla v roku 1999 a zastupuje značky LAUFEN, ROCA a JIKA nielen na Českom a Slovenskom trhu, ale taktiež v ďalších štátoch strednej a východnej Európy. Sanitárna keramika JIKA sa vyrába už od roku 1878. Je významnou súčasťou švajčiarskeho koncernu LAUFEN a od roku 1999 patrí do skupiny španielskej firmy ROCA, ktorá je nejväčším europským výrobcom sanitárnej keramiky. V roku 2006 sa ROCA stala svetovou jednotkou. Do výrobného sortimentu všetkých značiek patria kompletné kúpeľne – sanitárna keramika (kúpeľňové sety a ostatné výrobky), kúpeľňový nábytok, vane a vaničky, sprchové kúty, vaňové zásteny, batérie a kúpeľňové doplnky.

 WWW.LAUFEN.COM

 

Ďalšie články

Aktuálne