5.1 C
Bratislava
utorok, 23. apríla 2024

Umenie v kocke

Najčítanejšie

Dnes Vám predstavíme knihy o architektúre a umení:

Slovart-Atlas svetovej architektury
Atlas svetovej architektúry

Všetky dôležité témy našej doby vnímame dnes v európskej perspektíve. Nadišiel na to čas aj v oblasti architektúry. Do tejto knihy bolo vybratých 1000 projektov zo všetkých častí kontinentov, aby vytvorili reprezentatívny prehľad najnovšej európskej architektúry. Veľká rozmanitosť európskej architektúry je zaručená, pretože každému architektovi je priradený len jeden projekt predstavený vysoko kvalitnými fotografiami a plánmi. Zvláštny dôraz sa kladie na to, aby okrem známych a často citovaných diel, boli v publikácii zaradené aj málo kreatívne a prekvapujúce budovy.

Knihu si môžete zakúpiť v e-shope Slovartu: tu

 

Slovart-Dusan Kallay-Magicky svet
Dušan Kállay – Magický svet

Monografia predstavuje všestranného umelca, dvojnásobného držiteľa Zlatého jablka BIB, ktorý sa venuje voľnej grafike, knižnej ilustrácii, maľbe, animovanému filmu, tvorbe ex libris, poštových známok i plagátovej tvorbe. V celom diele Dušana Kállaya možno pozorovať obdiv umelca k zázraku života, ktorý svojským spôsobom citlivo pretvára a ponúka očiam i srdcu diváka. Prostredníctvom takmer 200 ilustrácií má čitateľ možnosť vidieť čarovný svet zobrazený majstrovskou rukou umelca.

Knihu si môžete zakúpiť v e-shope Slovartu: tu

 
Slovart_Lada
Lada

Obrazová monografia o jednom z najvýznamnejších českých výtvarných umelcov, ktorého sláva presiahla hranice vtedajšieho Československa. Dnes patrí medzi najosobitejších a najvýraznejších európskych kresliarov prvej polovice 20. storočia a v Čechách je snáď najpopulárnejším maliarom v histórii. Publikácia prináša viac ako 850 farebných reprodukcií Ladovho diela. Okrem najznámejšieho a najslávnejšieho obdobia 30. a 40. rokov 20. storočia sa autori zamerali aj na rané dosiaľ takmer neznáme kresby. 20. a 50. roky sú zmapované tiež veľmi podrobne. Po prvý raz sa tak čitateľovi dostáva do rúk umelecký odkaz Josefa Ladu v takejto šírke a v dôslednom polygrafickom spracovaní. Súčasťou knihy je súpis vyobrazených diel a resumé v angličtine.

Knihu si môžete zakúpiť v e-shope Slovartu: tu

tlacitko facebook-srdce
Vždy nové a zaujímavé informácie o knihách, môžete nájsť v skupine fanúšikov na facebooku: “Slovart – vydavateľstvo najlepších kníh”

MediaHub.sk
MediaHub.sk
Mediahub.sk je mediálny portál, ktorý pôvodne vznikol v roku 2013 ako Masmediálne.info. Zaoberá sa masmediálnou a marketingovou komunikáciou. Jeho súčasťou do roku 2023 bol portál s televíznymi reklamami Spoty.mediahub.sk, ktorý vznikol v roku 2017. Portál Mediahub.sk sa začiatkom roku 2023 zlúčil s portálom BratislavskýVečerník.sk.

Ďalšie články

Aktuálne