6.4 C
Bratislava
streda, 24. apríla 2024

Viva Musica! festival – 27.6. a 29.6.

Najčítanejšie

KULTÚRA, KULTÚRA A POZVÁNKY

AKTUALIZOVANÉ 27.6.:
Milí priatelia, koncert Hudobná záhrada Bratislavy sa dnes (27.6.)  vzhľadom na počasie presúva do Starej tržnice. 

Folklor Symphony so špeciálnym hosťom Lúčnica (27.6.) a koncertu Viva Petr Hapka! (29.6.) , v rámci ktorého vystúpia Jana Kirschner, Lucie Bílá, Szidi Tobias, Katarína Koščová, Jana Golisová, Petra Hapková, Michael Kocáb, František Segrado a mnohí ďalší. Zaznejú piesne ako Rozeznávám, Levandulová, S cizí ženou v cizím pokoji, Štěstí je krásná věc, ale aj Perinbaba (hudba z filmu).


Hradnou terasou sa bude niesť slávna slovenská hudba z filmov Janošík či Pacho hybský zbojník, suita z Filmov Plavčík a Vratko, Zuzka Turanová a Alžbetin dvor vo veľkolepom podaní Symfonického orchestra Viva Musica! speváckeho zboru Lúčnica pod taktovkou dirigenta Slovenského národného divadla, Martina Leginusa.

Koncertom Folklor Symphony, ktorý je zároveň  otváracím koncertom Kultúrneho leta a Hradných slávností Bratislava 2013, si uctíme dvoch významných skladateľov slovenskej hudby, Tibora Andrašovana (1917–2001) a Svetozára Stračinu (1940–1996).

Obaja autori sa do dejín slovenskej kultúry zapísali nielen so slovenskými aranžmánmi domáceho folklóru, ale aj nádhernou, ľudovým umením silne ovplyvnenou hudbou k množstvu legendárnych filmov a televíznych inscenácií.

Súčasťou tejto hudobnej pocty budú aj tanečné čísla v podaní Lúčnice, ktorá svojím umením, majstrovstvom, krásou a temperamentom už 65 rokov aktívne reprezentuje slovenskú kultúru.

V prípade nepriaznivého počasia sa koncerty presunú do Hant Arény (Pasienky). Táto informácia bude zverejnená na web stránke festivalu vždy minimálne deň pred koncertom.

Všetky Informácie môžete sledovať na www.vivamusica.sk a na fanpage Viva Musica! na Facebooku.

Barbora Drahovská

 

Zdroj: Viva musica!

MediaHub.sk
MediaHub.sk
Mediahub.sk je mediálny portál, ktorý pôvodne vznikol v roku 2013 ako Masmediálne.info. Zaoberá sa masmediálnou a marketingovou komunikáciou. Jeho súčasťou do roku 2023 bol portál s televíznymi reklamami Spoty.mediahub.sk, ktorý vznikol v roku 2017. Portál Mediahub.sk sa začiatkom roku 2023 zlúčil s portálom BratislavskýVečerník.sk.

Ďalšie články

Aktuálne