16.3 C
Bratislava
štvrtok, 28. marca 2024

Nová ŠKODA Superb štartuje na slovenskom trhu s bohatšou výbavou a lepšou cenou

Najčítanejšie

AUTOMOBILY

Bratislava, 26. jún 2013 ŠKODA AUTO Slovensko včera uviedla na trh novú, modernizovanú vlajkovú loď značky ŠKODA – model Superb. Zákazníkom ponúkne v porovnaní s predchádzajúcim modelom bohatšiu výbavu a nové technológie s cenovou úsporou až 1000 eur. Ceny začínajú na sume 22 487 eur za ŠKODA Superb vo výbave Active s motorizáciou 1,4 TSI/92 kW pre verziu Limo a od 23 487 eur vo výbave Active s rovnakou motorizáciou pre verziu Combi. K dispozícii je od 26. júna 2013 u všetkých autorizovaných predajcov značky ŠKODA.

Nova Skoda Superb-Sklenar

ŠKODA Superb je pýchou našej značky a ukážkou technologickej vyspelosti vozidiel ŠKODA. Prinášame zákazníkom nové, modernejšie a vybavenejšie auto za lepšiu cenu,“ hovorí Ing. Karel Sklenář, konateľ spoločnosti ŠKODA AUTO Slovensko. „Nový, prepracovaný model presvedčí sviežim a atraktívnym dizajnom, novým interiérom a vylepšeniami najmä v oblasti techniky. Nový Superb tiež ponúka bezkonkurenčný vnútorný priestor, vysoký komfort, špičkovú bezpečnosť, nadčasovú eleganciu a skvelý pomer ceny a ponúkanej hodnoty,“ dodáva Sklenář.

Dizajn nového modelu Superb na prvý pohľad upúta novou prednou časťou s maskou chladiča zasadenou do chrómovaného rámika. Už pri základnom stupni výbavy s označením Active zaujmú moderné zadné svetlá s LED technológiou. Zákazníkov uspokojí množstvom prvkov bezpečnostnej, funkčnej a komfortnej výbavy, medzi ktoré patria okrem iného elektronická kontrola stability ESC (vrátane ABS, brzdového asistenta a regulácie prešmyku) či deväť airbagov. Automobil ponúkne tiež svetlá pre denné svietenie, elektricky nastaviteľné a vyhrievané vonkajšie spätné zrkadlá, klimatizáciu, štvorramenný volant v novom dizajne, nové poťahové materiály sedadiel a nové dekoračné lišty. V ponuke nechýbajú ani šestnásťpalcové disky z ľahkých zliatin SPECTRUM.

Oproti výbave Active je Ambition bohatšia o 17-palcové disky TRIFID z ľahkej zliatiny. Vonkajšie spätné zrkadlá možno elektricky sklápať. V interiéri zaujme nový trojramenný volant potiahnutý kožou. O príjemnú cestu sa v horúcich dňoch stará plne automatická dvojzónová klimatizácia Climatronic a tónované sklá SUNSET, v tých chladnejších zasa vyhrievanie predných a zadných sedadiel. Súčasťou štandardnej výbavy je tiež praktická schránka na dáždnik v ľavých zadných dverách. Bezpečnosť zvyšujú bi-xenónové svetlomety s AFS funkciou a denným LED svietením, parkovacie senzory vpredu a vzadu či predné hmlové svetlomety s Corner funkciou. O zábavu na cestách sa postará rádio BOLERO s CD meničom na 6 CD s podporou MP3.

ŠKODA Superb Elegance stojí na 17-palcových kolesách LAUREL z ľahkej zliatiny. Voliteľne (aj pre stupne Active a Ambition) je možné objednať nové 18-palcové kolesá Trinity. Pre stupeň Elegance sú nové dekoračné lišty v dizajne dreva (voliteľne v hliníkovom dekore alebo v čiernom lesku) a nové poťahové látky. Oproti výbave Ambition má Superb Elegance okrem iného systém kontroly tlaku vzduchu v pneumatikách, asistenta rozjazdu do kopca a navigačný systém COLUMBUS. Sedadlo vodiča je elektricky nastaviteľné. Pri verzii Combi možno elektricky ovládať aj piate dvere.

Vrcholom ponuky je ŠKODA Superb Laurin & Klement. Oproti iným verziám zahŕňa najvyššia výbava aj exkluzívny kožený interiér, 18-palcové kolesá Sirius z ľahkej zliatiny, SOUND SYSTEM s desiatimi reproduktormi, plaketku a interiérové dekoračné a prahové lišty s logom L & K. Novinkou v ponuke pre Laurin & Klement je hnedo-béžová farebná kombinácia interiéru. Maximálny komfort dokresľujú detaily ako napríklad vkladané koberčeky, príprava pre telefón s Bluetooth PREMIUM či systém bezkľúčového odomykania, zamykania a štartovania (KESSY).

Nova Skoda Superb

Modely Superb a Superb Combi možno široko individualizovať nielen čo do výbavy, ale aj vzhľadu. V ponuke je 6 dizajnov kolies v troch veľkostiach od 16“ do 18“ a 9 kombinácií poťahových látok. Nový Superb súčasne ponúka 13 odtieňov lakov karosérie. Zákazníci sa môžu tešiť aj na dve nové metalické farby – sivá Metal a biela Moon, o ktoré bude ponuka neskôr rozšírená. Okrem toho paleta farieb zahŕňa deväť metalických lakov: čiernu Magic, béžovú Cappuccino, modrú Shark a Lava, vínovú Rosso Brunello, zelenú Malachit, purpurovú Amethyst, striebornú Briliant a hnedú Magnetic. Nemetalické odtiene sú zastúpené bielou Candy a modrou Pacifik.

:

Roman Rajtár

Zdroj: ŠKODA AUTO SLOVENSKO

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne