11.6 C
Bratislava
štvrtok, 18. apríla 2024

Bratislava: The Brand New Heavies roztancujú Džezáky – 27.10.

Najčítanejšie

Ani tento rok na Bratislavských Jazzových Dňoch Slovenská Sporiteľňa nebude chýbať jazz-funk! The Brand New Heavies roztancuje bratislavskú Inchebu v nedeľu 27. októbra. Vstupenky na 39. ročník, na ktorom vystúpia aj muzikantské hviezdy Joshua Redman, Chris Potter, Scott Henderson, Jeff Berlin a Dennis Chambers, sú už v predaji v sieti Ticketportal. 

The Brand New Heavies, pionieri londýnskej acid jazzovej scény, sú jednou z najúspešnejších britských kapiel, v ktorej tvorbe nájdete mix jazzu, funku a soulu. Medzi ich najznámejšie hity patria skladby Dream On Dreamer, You’ve Got A Friend či Never Stop. Kapelu založili traja kamaráti zo školských čias a výborne im to klape až do súčasnosti. Bubeník a klávesák Jan Kincaid, gitarista Simon Bartholomew a basgitarista a klávesák Andrew Levy majú na konte 15 singlov nielen v anglických či amerických hitparádach a predali milióny albumov po celom svete. V Bratislave vystúpia The Brand New Heavies v 8 člennej koncertnej zostave, vrátane všetkých troch pôvodných členov kapely.

BJD-The Brand new heavies-od Rock Pop

Program tohtoročných džezákov bude bohatý na skvelých svetovo uznávaných hudobníkov. V piatok sa svoj nový album predstaví saxofonista Joshua Redman, v sobotu odohrá spoločný koncert trojica fenomenálnych muzikantov Scott Henderson, Jeff Berlin, Dennis Chambers a v nedeľu pred slovenské publikum predstúpi Chris Potter s kapelou.

The Brand New Heavies uzatvoria svojím nedeľným koncertom trojdňový festival Bratislavské Jazzové Dni Slovenská sporiteľňa 2013. Organizátori festivalu aj tento rok dávajú šancu predstaviť svoju hudbu mladým kapelám, ktoré sa do súťaže Pódium mladých talentov Nadácie SPP môžu hlásiť až do konca septembra.

Podujatie, ktorého program je nabitý skvelými menami a výbornými muzikantmi, sa uskutoční od piatku 25. októbra do nedeľa 27. októbra v priestoroch bratislavskej Incheby.  Viac informácií o festivale a programe na www.bjd.sk www.facebook.com/bjd.sk

Srdečne Vás všetkých pozývame!

Silvia Turnerová

 

 Hudobné ukážky:

Dream On Dreamer – http://www.youtube.com/watch?v=FB8nIGKbpJY

Never Stop – http://www.youtube.com/watch?v=iyRPfK-U0Oc

 

Zdroj: Rock Pop,  BJD

MediaHub.sk
MediaHub.sk
Mediahub.sk je mediálny portál, ktorý pôvodne vznikol v roku 2013 ako Masmediálne.info. Zaoberá sa masmediálnou a marketingovou komunikáciou. Jeho súčasťou do roku 2023 bol portál s televíznymi reklamami Spoty.mediahub.sk, ktorý vznikol v roku 2017. Portál Mediahub.sk sa začiatkom roku 2023 zlúčil s portálom BratislavskýVečerník.sk.

Ďalšie články

Aktuálne