7.3 C
Bratislava
štvrtok, 25. apríla 2024

Literárna súťaž Wolkrova Polianka 2013

Najčítanejšie

Asociácia organizácií spisovateľov Slovenska a Literárny fond v spolupráci s Mestom Vysoké Tatry vyhlasujú 50. ročník celoslovenskej literárnej súťaže Wolkrova Polianka, ktorej cieľom je podporiť tvorivú iniciatívu mladých básnikov a vytvárať priestor pre umeleckú sebarealizáciu talentovaných autorov.

Súťaže sa môžu zúčastniť autori/autorky do 30 rokov, ktorí nemajú knižne vydané dielo umeleckej literatúry. Do súťaže možno poslať najviac 10 básnických textov v súhrnnom rozsahu 200 veršov. Súťažné práce treba zaslať v troch exemplároch na adresu: Asociácia organizácií spisovateľov Slovenska, Laurinská 2, 815 08 Bratislava. Potrebné je uviesť kontaktné údaje (adresa, mailová adresa, telefónne číslo) a dátum narodenia. Uzávierka súťaže bude 30. septembra 2013. Súťažné práce posúdi trojčlenná odborná porota, v ktorej budú zástupcovia Asociácie organizácií spisovateľov Slovenska a Literárneho fondu. Ocenený bude jeden laureát Wolkrovej Polianky za príspevok mimoriadnej kvality. Porota udelí aj tri prémie a čestné uznania. Slávnostné vyhlásenie výsledkov súťaže sa za účasti ocenených autorov uskutoční v novembri 2013. Usporiadatelia súťaže odporučia publikovať ocenené práce v literárnych časopisoch.

Prihlášku do súťaže a viac informácií môžete nájsť na stránke www.slovenskispisovatelia.com

Štatút súťaže si môžete stiahnuť tu: Statut_Wolkrova Polianka 2013

 

Zdroj: SLOVAK PEN CENTRE

Ilustratívna foto-koláž: Marián LUHA, masmediálne.info

MediaHub.sk
MediaHub.sk
Mediahub.sk je mediálny portál, ktorý pôvodne vznikol v roku 2013 ako Masmediálne.info. Zaoberá sa masmediálnou a marketingovou komunikáciou. Jeho súčasťou do roku 2023 bol portál s televíznymi reklamami Spoty.mediahub.sk, ktorý vznikol v roku 2017. Portál Mediahub.sk sa začiatkom roku 2023 zlúčil s portálom BratislavskýVečerník.sk.

Ďalšie články

Aktuálne