6.4 C
Bratislava
streda, 24. apríla 2024

Projekt Ovce.sk môže získať celosvetový titul!

Najčítanejšie

Projekt Ovce.sk, ktorý upozorňuje prostredníctvom kreslených rozprávok na bezpečné používanie internetu, mobilov a nových technológií, sa dostal medzi najlepšie projekty v celosvetovej súťaži Smart Content for Smart People (Múdry obsah pre múdrych ľudí).

Celkove porota vyberala zo 160 projektov z celého sveta, do užšieho hlasovania sa však dostalo len 40. Víťazov jednotlivých kategórií vyhlásia počas súťaže The World Summit Award, ktorá sa bude konať od 23. – 26. októbra na Srí Lanke.

Portál OVCE.sk vznikol z iniciatívy eSlovensko o.z. ako súčasť projektov Zodpovedne.sk, Pomoc.sk a Stopline.sk. Spustil sa 8. októbra 2009 v slovenskej verzii a vo verzii pre národnostné menšiny žijúcich na Slovensku (maďarská, rómska). Postupne sa dopĺňal o poučný, hravý obsah a 8. februára 2011 sa rozšíril na medzinárodnú úroveň. Prvé multijazyčné verzie sú nemčina (Rakúsko, Nemecko, Švajčiarsko, Luxemburg, Belgicko), slovinčina (Slovinsko), maďarčina (Slovensko, Maďarsko), rómčina (Slovensko, Maďarsko), posunkový jazyk (Slovensko), slovenčina s anglickými titulkami (Anglicko, Írsko, Cyprus, Malta). Portál je vytvorený aj pre zrakovo postihnutých občanov akceptuje vo svojich pravidlách aj iné znevýhodnené skupiny užívateľov (napr.: užívateľov s telesným postihnutím, užívateľov s alternatívnymi zobrazovacími zariadeniami).

Združenie eSlovensko je partnerom medzinárodného centra IMEC a Fakulty masmediálnej komunikácie v Trnave na výskumnom projekte s názvom “Implementácia kvantitatívnych a kvalitatívnych výskumných stratégií monitorovania a evaluácie úrovne mediálnej gramotnosti v Slovenskej republike”. Ide o prvý projekt, ktorý je zameraný na komplexný výskum mediálnej gramotnosti v podmienkach SR.

Zdroj: IMEC

MediaHub.sk
MediaHub.sk
Mediahub.sk je mediálny portál, ktorý pôvodne vznikol v roku 2013 ako Masmediálne.info. Zaoberá sa masmediálnou a marketingovou komunikáciou. Jeho súčasťou do roku 2023 bol portál s televíznymi reklamami Spoty.mediahub.sk, ktorý vznikol v roku 2017. Portál Mediahub.sk sa začiatkom roku 2023 zlúčil s portálom BratislavskýVečerník.sk.

Ďalšie články

Aktuálne