5.1 C
Bratislava
utorok, 23. apríla 2024

Silvester oslávi Bratislava – koncertom Slovenskej filharmónie a aj diskotékou Rádia Europa 2 na ľade

Najčítanejšie

Oslava posledného dňa v roku so všetkým, čo k tomu patrí – a ešte aj s niečím navyše! Mestská časť Bratislava-Staré Mesto pripravila na 31. decembra 2013 bohatý program aj s novinkami. Pred diskotékou, Silvestrom na ľade a open air party na Hviezdoslavovom námestí sa uskutoční aj priamy prenos zo silvestrovského koncertu Slovenskej filharmónie. Diváci si koncert môžu zadarmo vychutnať prostredníctvom obrazovky na Hviezdoslavovom námestí.

Prenos koncertu Slovenskej filharmónie je jednou z noviniek tohtoročného Staromestského Silvestra. Premietať sa bude na obrazovke, ktorá sa nachádza na pódiu na Hviezdoslavovom námestí 31. decembra v čase od 16.00 do 18.00. „Sme radi, že tento rok prinesieme do ulíc Starého Mesta aj tú pravú slávnostnú atmosféru, ktorá by mala k poslednému dňu v roku patriť. Diváci si môžu zadarmo vychutnať skvelé výkony Slovenskej filharmónie. Zaznejú operné árie od Giuseppe Verdiho, ako aj melódie skladateľov Richarda Wagnera či W. A. Mozarta,“ uviedla starostka mestskej časti Bratislava Staré Mesto Táňa Rosová. Dirigentom bude Rastislav Štúr, zaznie soprán Andrei Vizvári.

Silvester v Starom Meste

Od 19.00 začne na ľadovej ploche na Hviezdoslavovom námestí tá naozajstná nespútaná zábava, ktorá patrí k Silvestru. Na klzisku odštartuje program Silvester na ľade, ktorým bude sprevádzať vždy vtipná a pohotová moderátorská dvojica z Rádia Europa 2 – Matúš Krnčok a Michal Sabo. Chýbať nemôže ani dobrý dídžej, DJ Tusom rozprúdi zábavu hitmi z 80., 90. rokov, ale aj zo súčasnosti. Staré Mesto privíta a odpočíta posledné minúty roka na ľade, „Open air party“ na Hviezdoslavovom námestí potrvá do 02.00 hodín ráno. Silvester na ľade, kde si prídu na svoje všetci milovníci tanca či dobrej hudby, bude pre návštevníkov zadarmo.

Hoci Staromestské vianočné trhy na Hviezdoslavovom námestí oficiálne končia už pred oslavami Silvestra, štyri stánky ostanú otvorené aj počas 31. decembra. Pre návštevníkov budú v posledný deň v roku k dispozícii podzemné toalety na Suchoňovom námestí pri budove Reduty a to do 03.00. 

O bezpečnosť a poriadok sa postará mestská aj štátna polícia, k dispozícií bude aj záchranka a strážna služba. Staré Mesto zabezpečilo od 03.00 hodín upratovanie na Hviezdoslavovom námestí, ako aj na komunikáciách, ktoré má v správe mestská časť.

Silvester v Starom Meste

Program Silvestra

31.12. 2013 – 16.00 – 18.00

– Hviezdoslavovo námestie

– Silvestrovský koncert Slovenskej filharmónie – priamy prenos z koncertnej sály Reduty na obrazovku na pódiu

– Dirigent: Rastislav Štúr; Soprán: Andrea Vizvári; Slovenská filharmónia; Slovenský filharmonický zbor

31.12. 2013 – 19.00 – 02.00

– Hviezdoslavovo námestie, Klzisko

– Silvester na ľade s diskotékou a Open air party Rádia Europa 2

– Moderátori: Matúš Krnčok, Michal Sabo; DJ Tusom

 

Zdroj: Bratislava – Staré Mesto

MediaHub.sk
MediaHub.sk
Mediahub.sk je mediálny portál, ktorý pôvodne vznikol v roku 2013 ako Masmediálne.info. Zaoberá sa masmediálnou a marketingovou komunikáciou. Jeho súčasťou do roku 2023 bol portál s televíznymi reklamami Spoty.mediahub.sk, ktorý vznikol v roku 2017. Portál Mediahub.sk sa začiatkom roku 2023 zlúčil s portálom BratislavskýVečerník.sk.

Ďalšie články

Aktuálne