6.3 C
Bratislava
sobota, 20. apríla 2024

Koncerty Slovenskej filharmónie si môžete vychutnať už v januári

Najčítanejšie

Koncerty v Redute pokračujú aj v tomto roku – už tento štvrtok a piatok 9 a 10.1. a v nedeľu 12.1. zaznie Chrámový koncert v ružinovskom kostole.

Prvá novoročná dvojica koncertov Slovenskej filharmónie je na programe vo štvrtokpiatok 9.10. januára.  Slovenská filharmónia, Slovenský filharmonický zbor /hlavná zbormajsterka Blanka Juhaňáková/ uvedú unikátny programový výber pre labužníkov hudby. Valčíkové sekvencie z opery Gavalier s ružou Richarda Straussa a ľúbostné valčíky Johannesa Brahmsa.

Program doplní predohra k opere česko-amerického autora Jaromíra Weinbergera Švanda  dudák. Na záver zaznie Symfónia č. 1, ranné dielo amerického skladateľa Samuela Barbera. Za dirigentským pultom bude stáť slovenský umelec Oliver Dohnányi. Koncerty začnú o 19-tej.

V nedeľu 12. januára zaznie v ružinovskom Kostole sv. Vincenta de Paul ďalší z koncertov Slovenského komorného orchestra Bohadana Warchala /um. vedúci Ewald Danel/ z cyklu Hudba v chrámoch. Tentokrát  na koncerte vystúpi s komorným orchestrom aj spevácky zbor Cantus /Juraj Jartim , zbormajster/.

V nedeľný podvečer zaznejú v ružinovskom chráme diela – Jubilate deo Mikuláša Schneidra Trnavského, Ave Maria Franza Liszta, Angeli archangeli Juraja Jartima, Pater noster Zdeňka Lukáša, Canon in D Johanna Pachelbela, Air Johanna Sebastiana Bacha. Koncert zavŕši uvedenie Korunovačnej omše C dur Wolfganga Amadea Mozarta. Koncert začne o 18-tej.

Zdroj: Slovenská filharmónia 

MediaHub.sk
MediaHub.sk
Mediahub.sk je mediálny portál, ktorý pôvodne vznikol v roku 2013 ako Masmediálne.info. Zaoberá sa masmediálnou a marketingovou komunikáciou. Jeho súčasťou do roku 2023 bol portál s televíznymi reklamami Spoty.mediahub.sk, ktorý vznikol v roku 2017. Portál Mediahub.sk sa začiatkom roku 2023 zlúčil s portálom BratislavskýVečerník.sk.

Ďalšie články

Aktuálne