6.3 C
Bratislava
sobota, 20. apríla 2024

BMW získalo tri ocenenia žltého anjela

Najčítanejšie

Ocenenie „Gelber Engel“ ( Žltý anjel), ktoré  18,9 milióna členov klubu Allgemeiner Deutscher Automobilclub (ADAC)  tento rok udeľuje už po desiaty krát, je jedným z vôbec  najvýznamnejších ocenení v automobilovom sektore. BMW získalo tri ocenenia žltého anjela “Gelbe Engel” od ADAC. Ocenenia za Silu značky, Kvalitu modelu BMW X1 a model BMW 520d ako Najlepší sedan.

Dr. Ing. Norbert Reithofer, predseda Správnej rady spoločnosti BMW  AG, prijal ocenenie v kategórii „Strongest Brand“  (Najsilnejšia  značka). V tejto kategórii si značka BMW dokázala vytvoriť výrazný  náskok pred značkami Audi a Mercedes. Dr. Ing. Herbert Diess, člen  Správnej rady spoločnosti BMW AG pre vývoj si odniesol ocenenie Gelber  Engel za presvedčivú kvalitu modelu BMW X1. Model BMW 520d bol  vyhlásený za najlepší cestovný sedan. Po minuloročnom úspechu modelu  BMW 520d EfficientDynamics Edition BluePerformance si tak víťazstvo  opäť odniesol model  BMW radu 5. Ocenenie prevzal Ian Robertson, člen  Správnej rady BMW AG pre predaj a marketing BMW.

Tohtoročný ceremoniál odovzdávania cien sa ako tradične odohrával v  Allerheiligen-Hofkirche v Mníchovskej rezidencii za účasti významných  zástupcov z oblasti obchodu, politiky, priemyslu a médií. Najväčší  európsky automobilový klub vôbec prvýkrát udeľoval ocenenia v celkom  deviatich kategóriách: Značka, Kvalita, Cestovný sedan, Rodinný  automobil, Automobil do mesta, Ekologický automobil, Inovácie a   životné prostredie, Miláčik Nemecka a Osobnosť.

Klub ADAC od roku 2011 prostredníctvom štúdie AutoMarxX posudzuje  renomé a silu značiek najvýznamnejších producentov automobilov v  Nemecku. Na základe jednotlivých kritérií, ako je imidž značky, sila  značky, spokojnosť zákazníkov, sila produktov, ekologické počínanie a  bezpečnostné štandardy, tak vytvára celkový prehľad o aktuálnej   činnosti najdôležitejších automobilových značiek. Značka BMW sa v  tejto kategórii stala jasným víťazom, pričom sa jej podarilo ešte  zvýrazniť svoj náskok z prvého polroka 2013 pred značkami Audi a  Mercedes na druhom a treťom mieste.

Výsledok v kategórii Kvalita vychádza z podrobnej štatistiky, ktorú  klub ADAC tvorí analyzovaním približne 25 miliónov prípadov. Rovnako  ako v minulom roku, aj teraz sa modelu BMW X1 podarilo obhájiť   najvyššie umiestnenie vo svojej automobilovej triede. Tretie miesto  modelu BMW X3 v tejto triede len podčiarkuje špičkové výsledky modelov  BMW  X.

Model BMW 520d bol zvolený za najlepší cestovný sedan a odniesol si  cenu Gelber Engel. Pri výkone 135 kW/184 konských síl si model 520d  vystačí v priemere s iba 4,5 litrami nafty na 100 km. Tomu zodpovedá  zhruba 119 gramov emisií CO2/km. Tento prvotriedny model je vybavený  automatickou 8-rýchlostnou prevodovkou s technológiou Steptronic, z  nuly na 100 km/h zrýchli za 7,9 sekundy a dosiahne maximálnu rýchlosť   231 km/h. Spomínané kritériá však samé o sebe na víťazstvo v kategórii  nepostačujú. Výsledné kladné hodnotenie vychádza z výsledkov testov,  ktoré klub ADAC vykonal počas roka 2013, pričom okrem výkonu a  spotreby posudzoval aj kritériá ako pohodlie a bezpečnosť. Model BMW  520d EfficientDynamics Edition BluePerformance si v minulom ročníku  odniesol titul „Vozidlo budúcnosti“, pričom aktuálny úspech je ďalším  dôkazom výnimočných kvalít modelov BMW radu 5. Skvelé počínanie značky  BMW navyše ešte zdôrazňuje nový model BMW 318d Gran Turismo, ktorý vo  svojom debutovom roku obsadil štvrtú priečku.

Ocenenia ADAC Gelber Engel sú jednou z najprestížnejších trofejí v  nemeckom automobilovom priemysle. Ceny sa udeľujú v deviatich  kategóriách. O ich víťazoch rozhoduje odborná porota alebo členovia  klubu ADAC, pričom vychádzajú z výsledkov podrobných štatistík alebo  testov vykonávaných samotným klubom. Vzhľadom na hodnotené kritériá sa  toto ocenenie považuje za významnú známku kvality v každej z kategórií.

 

Zdroj: BMW Group Slovakia

MediaHub.sk
MediaHub.sk
Mediahub.sk je mediálny portál, ktorý pôvodne vznikol v roku 2013 ako Masmediálne.info. Zaoberá sa masmediálnou a marketingovou komunikáciou. Jeho súčasťou do roku 2023 bol portál s televíznymi reklamami Spoty.mediahub.sk, ktorý vznikol v roku 2017. Portál Mediahub.sk sa začiatkom roku 2023 zlúčil s portálom BratislavskýVečerník.sk.

Ďalšie články

Aktuálne