1.8 C
Bratislava
piatok, 19. apríla 2024

Strana Smer vo svojej marketingovej komunikácii použila plagiát

Najčítanejšie

Predseda strany Robert Fico zverejnil na svojom profile na sociálnej sieti video v ktorom opozičných lídrov kára ako malé deti a hovorí o rozhádanej opozícii.

Toto video, ale nie je pôvodné. Strana Smer sa inšpirovala iným videom, ktoré vzniklo už v roku 2015. Fico plagiátorstvo nepriamo priznal. Na video upozornil na sociálnej sieti Vladimír Šnídl z denníka N.

„Ako samotný predseda strany SMER – SD Robert Fico zverejnil na svojom FB profile, voľne sa inšpiroval niektorými zahraničnými politikmi. A keďže situácia v našej opozícii je ešte smiešnejšia, rozhodol sa urobiť slovenskú verziu. Predmetné video je súčasťou kampane, ktorá je v réžii spoločnosti JM Communication. Veríme, že naši opoziční politici budú rovnako zodpovední, keď vyrastú,“ uviedol pre Mediahub.sk Ján Mažgút, vedúci tlačového oddelenia strany Smer-SD.

„Bez mučenia priznávam, že podobné video už bolo použité v zahraničí. Ale keďže je naša opozícia ešte smiešnejšia, rozhodli sme sa urobiť slovenskú verziu,“ uviedol Robert Fico.

Pôvodné video vytvorila agentúra špecializujúca sa na politický marketing, ktorá na Slovensku robila kampane pre Matúša Valla, alebo Zuzanu Čaputovú.

„Za videom stojí známa agentúra Shaviv Strategy & Campaigns, ktorú vedie Aron Shaviv. Vznikla v rámci kampane, ktorú dokonca Americká asociácia politických konzultantov ocenila ako najlepšiu na svete,“ uviedol magazín .týždeň.

Agentúra Shaviv Strategy & Campaigns, podľa informácií magazínu .týždeň, zvažuje žalobu.

Pozrite si pôvodné video z kampane izraelského premiéra Benjamina Netanjahua, ktoré bolo pre Smer inšpiráciou:

MediaHub.sk
MediaHub.sk
Mediahub.sk je mediálny portál, ktorý pôvodne vznikol v roku 2013 ako Masmediálne.info. Zaoberá sa masmediálnou a marketingovou komunikáciou. Jeho súčasťou do roku 2023 bol portál s televíznymi reklamami Spoty.mediahub.sk, ktorý vznikol v roku 2017. Portál Mediahub.sk sa začiatkom roku 2023 zlúčil s portálom BratislavskýVečerník.sk.

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne