10.5 C
Bratislava
štvrtok, 25. apríla 2024

Vajnory majú opäť raz bližšie k vybudovaniu športovej haly pre vajnorských športovcov

Najčítanejšie

Ku koncu minulého roka sa objavila výzva na získanie euro dotácie na vybudovanie multifunkčnej športovej haly na rozvoj občianskej vybavenosti a rozvoj služieb v regióne. Svoje žiadosti môžu obce predkladať do 30. júna 2022.

Predmetom žiadosti môžu byť iba oprávnené aktivity, ktoré budú realizované výlučne v katastri žiadateľa a v dostupnosti školského areálu.

„Ešte ako miestny poslanec, neskôr starostovský kandidát a v neposlednom rade ako aktívny člen hádzanárskeho klubu Vajnory som sa vždy zasadzoval a apeloval na to, že vybudovanie športovej haly potrebujú Vajnory ako soľ. V minulosti sme zaznamenali ideou mestskej časti v oblasti budovania športovej haly mestského až nad mestského významu vo Vajnoroch, ale táto myšlienka ako aj realizácia zrejme zapadla prachom,“ uviedol Vajnorák Juraj Ondruška.

„Moja vízia sa však vždy opierala o výstavbu finančne dostupnej športovej haly lokálneho významu, ktorá by slúžila výlučne vajnorským športovcom a obyvateľom Vajnor od tých najmenších až po seniorov. Teší ma, že sa koncom minulého roka objavila výzva na získanie dotácie v tejto oblasti a preto by som rád aj touto cestu apeloval na našich poslancov a hlavne na starostu aby sa do stanoveného termínu 30.06.2022 o dotáciu Vajnory uchádzali,“ doplnil Juraj Ondruška.

Kde by mohla byť hala vo Vajnoroch postavená a ako by zaťažila rozpočet mestskej časti

„S halou sa uvažuje na ploche súčasného hádzanárskeho ihriska, ktoré už absolútne nespĺňa súčasne požiadavky pre ligové športy. Spoluúčasť je 10% čo by určite stálo za to. Situácia je skutočne zlá a reálne vhodné haly Bratislava nemá. Aj to čo bolo ako pozostatok bývalého režimu padlo za obeť developerom. Koncepcia, ktorú dlhodobo presadzujem je úsporným riešením. Takéto haly sa dajú postaviť od 400 000 Eur. Súčasný starosta v minulosti prezentoval riešenie, ktoré my považujeme za megalomanské aj z hľadiska finančného aj z dôvodu nedoriešených vlastníckych vzťahov. Prezentovaný projekt mal rozpočet cez 4 milióny eur,“ uviedol Juraj Ondruška.

„Sme skutočne európsky unikát v nedostatku športových hál pre našich športovcov, preto sú aj tieto výzvy, treba ich len vhodne použiť…. Dokonca aj ostatné regióny Slovenska sú na tom oveľa lepšie z dôvodu disproporčného delenia eurofondov medzi Bratislavu a ostatné regióny. Súčasne vedenie mestskej časti má v programovom vyhlásení budovanie takejto infraštruktúry, preto ma zaujíma rok pred voľbami, či sa v tejto oblasti robí maximum a čo občania môžu očakávať,“ uzavrel Juraj Ondruška.

(fb)

Redakcia
Redakcia
Redakcia Bratislavského Večerníka predstavuje starosti a radosti v bratislavských mestských častiach. www.bratislavskyvecernik.sk

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne