8.1 C
Bratislava
štvrtok, 25. apríla 2024

V Novom Meste sa 26. marca uskutoční festival naklonený knihám „KnihFest“. Zúčastní sa na ňom aj spisovateľ Gustáv Murín

Najčítanejšie

Podujatie sa uskutoční v sobotu 26. marca od 10:00 do 19 hod v Stredisku kultúry na Vajnorskej ulici 21 a je venované všetkým milovníkom kníh. Môžete sa tešiť na stretnutie s autormi, na besedy, knižný swap, ale aj autogramiádu.

Kultúrne stredisko mestskej časti Nové Mesto na Vajnorskej 21 pripravilo bohatý sprievodný program knižného festivalu, tak aby mali fanúšikovia kníh, čo najlepší zážitok.

Tešiť sa môžete na autorov ako sú Daniel Hevier, Ľubomír Feldek, Ivana Havranová, Petra Nagyová Džerengová, Gustáv Murín (18-18:30 hod), Nikoleta Staska, Zuzka Šulajová a ďalší.

Spisovateľ Gustáv Murín na knižnom festivale predstaví aj svoju knižnú novinku „Laboratórium“, ktorá nadväzuje na knihu „Tak ako bohovia“.

Knihu v printovej verzii je možné získať aj s venovaním a podpisom len na e-shope internetového rádia InfoVojna, a ako e-knihu ju ponúka internetová stránka kníhkupectva Martinus.

Táto kniha nadväzuje na knihu „Tak ako bohovia“, ktorá autorovi vyšla vo vydavateľstve Slovart v roku 2001, ako štúdia o vplyve objavov v biológii na náš každodenný život.

Odvtedy veda pokročila, ako to autor dokumentoval v pravidelnej rubrike „Laboratórium“ v mesačníku Slovenské pohľady od roku 2012 do roku 2021.

Nájdete tu najnovšie poznatky o vplyve našich stravovacích návykov na zdravie, prekvapujúce poznatky o jednotlivých potravinách, povzbudenie pre kávičkárov, o nečakaných pozitívach alkoholu i fajčenia a dokonca aj marihuany, varovania odborníkov k medializovaným „dobrým“ radám v módnych trendoch stravovania a prevencie, paradoxy cvičenia a návod na cvičenie v posteli, alternatívnu náhradu joggingu, nový pohľad na liečiteľstvo, to podstatné o zdravom spánku, ale aj o návrate určitých chorôb a ich prevencii, o revolučne novom prístupe k liečbe rakoviny i historickom optimizme pandemických hrozieb. A to všetko okorenené kuriozitami zo sveta vedy, o ktorých sa nedozviete nikde inde…

Redakcia
Redakcia
Redakcia Bratislavského Večerníka predstavuje starosti a radosti v bratislavských mestských častiach. www.bratislavskyvecernik.sk

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne