6.4 C
Bratislava
streda, 24. apríla 2024

Tipy: Knihy o architektúre

Najčítanejšie

tlacitko facebook-srdce
Vždy nové a zaujímavé informácie o knihách, môžete nájsť v skupine fanúšikov na facebooku: 

„Slovart – vydavateľstvo najlepších kníh“

 

Slovart-Supermrakodrapy

Gianpaola Spiritová, Antonio Terranova: Supermrakodrapy

Mrakodrapy sa zrodili pred viac ako sto rokmi – od tej doby sa rozšírili po celom svete a dnes patria k najtypickejším budovám modernizmu. V dobe svojho vzniku predstavovali úplne nové poňatie, ktorého základom bolo nakopiť na seba mnoho poschodí a na konštrukciu využívať masovo vyrábané panely, ktoré boli pre nový priemyselný vek typické. V skutočnosti však spájali archetypy paláca, veže a zvonice, ktoré niekedy až výstredným spôsobom kombinovali s futuristickými prvkami ako zo sci-fi filmov. Nové supermrakodrapy, ktoré sa v roli dominánt spolupodieľajú na vytváraní panorám dnešných miest, a ktoré by sme mohli označiť za „nových obrov“, na seba berú novú podobu. Dnes už nie sú výnimkou superstavby v tvare kužeľov alebo plachiet, a pritom ich nikto nepovažuje za gýč. Sú výstrednými snami svetových architektonických hviezd, ktoré nie sú zviazané konvenciami bežných stavebných postupov.

 

Knihu si môžete zakúpiť v e-shope Slovartu:  Supermrakodrapy

 

Slovart-888
888 tipů pro váš domov

Zariaďujete si nový byt alebo dom, robíte rekonštrukciu alebo si chcete vylepšiť bývanie? Stovky vynikajúcich inšpiratívnych snímkov starostlivo vybraných obydlí rôznych druhov a štýlov s výstižnými popiskami vám umožní vyťažiť z každého štvorcového metra vášho domova maximu. Nájdete tu napríklad tipy ako opticky zväčšiť priestor, správne osvetliť miestnosť, kombinovať farby alebo účelne zariadiť spálňu či detskú izbu, ako ukladať veci v kuchyni či kúpelni, rady ako vybrať nábytok pre vonkajšie priestory a mnoho ďalšieho – všetko podľa princípov interiérového dizajnu.

Knihu si môžete zakúpiť v e-shope Slovartu:  888 tipů pro váš domov

 

Slovart-Kamen v zahradeLaurel Saville: Kameň v záhrade

Autorka vzdáva hold prírodnému stavebnému materiálu – kameňu – a farbisto približuje čitateľovi 24 projektov záhradných stavieb, ktorých vznik a realizáciu autenticky opisujú samotní dizajnéri a krajinní architekti. Kniha svojimi nádhernými fotografiami prezentuje kamenné diela v záhradách i v plenéri a prináša bohatý zdroj inšpirácie. V kapitole Urob si sám ponúka podrobné návody na zhotovenie zaujímavých jednoduchých i zložitejších projektov z kameňa v záhradách.

 

 

Knihu si môžete zakúpiť v e-shope Slovartu: Kameň v záhrade

MediaHub.sk
MediaHub.sk
Mediahub.sk je mediálny portál, ktorý pôvodne vznikol v roku 2013 ako Masmediálne.info. Zaoberá sa masmediálnou a marketingovou komunikáciou. Jeho súčasťou do roku 2023 bol portál s televíznymi reklamami Spoty.mediahub.sk, ktorý vznikol v roku 2017. Portál Mediahub.sk sa začiatkom roku 2023 zlúčil s portálom BratislavskýVečerník.sk.

Ďalšie články

Aktuálne