24.8 C
Bratislava
štvrtok, 12. júna 2025

RUBRIKA

Recepty

Baza čierna už kvitne: Teraz je ten správny čas na zber a prípravu domáceho sirupu

Podľa pozorovaní čitateľov aj redakcie Bratislavského Večerníka už baza čierna (Sambucus nigra) v Bratislave naplno kvitne. Voňavé biele kvety sa objavujú najmä v okrajových...

Chren nepatrí len na veľkonočný stôl. Má silné účinky, rastie v záhradách aj vo voľnej prírode a výborne sa hodí do tradičných jedál

Podľa Regionálneho úradu verejného zdravotníctva, ktorý zverejnil odborný príspevok prostredníctvom svojho profilu na sociálnej sieti, chren nie je len sezónnym doplnkom sviatočného menu, ale...

Začína sa sezóna špargle: zdravá delikatesa, ktorú si môžete pripraviť na stovky spôsobov

Podľa odborníkov na výživu a sezónne stravovanie je špargľa jednou z najhodnotnejších jarných plodín. Na Slovensku trvá jej sezóna zvyčajne od apríla do polovice...

Mrkva má svoj medzinárodný deň. Prečo ju zaradiť do jedálnička a ako ju chutne pripraviť

V piatok, 4. apríla, oslavujeme Medzinárodný deň mrkvy. Tento deň vznikol v roku 2003 s cieľom šíriť povedomie o výnimočných vlastnostiach tejto koreňovej zeleniny....

3 recepty na smoothie s použitím Vegan proteínu Weider

Smoothie sú skvelým spôsobom, ako rýchlo a chutne doplniť bielkoviny a energiu. Pridaním kvalitného proteínu získate výživný nápoj vhodný po tréningu aj ako súčasť...

Andy Ostrihoňová: Písanie je pre mňa spôsob, ako rozprávať príbehy

Andy Ostrihoňová sa venuje písaniu od detstva. Vyštudovala filmovú a divadelnú vedu, pracovala ako scenáristka, autorka PR článkov a rozhovorov. Na blogu sme.sk začala...

Andy Ostrihoňová: Varenie ako spomienka na rodinné tradície

Na Facebookovej stránke Prešporský fajnšmeker, ktorú spravuje Alena Groschová spolu s Petrom Pilárikom, bol nedávno zdieľaný blog od ich členky, spisovateľky a poetky Andrey...

Energetický nápoj z prírody: Prečo je šťava z kyslých uhoriek taká prospešná?

Šťava z kyslých uhoriek patrí medzi tie menej známe, ale mimoriadne účinné prírodné nápoje. Alena Groschová zo stránky komunity Prešporský fajnšmeker upozornila na jej...

Ajurvédske kurzy varenia v Bratislave: Spoznajte tajomstvá ajurvédskej kuchyne

Ajurvéda, v doslovnom preklade “náuka o živote”, je tradičný indický medicínsky systém, ktorý sa zameriava na harmonizáciu tela, mysle a ducha prostredníctvom vyváženej stravy,...

Historická kuchárka a recepty od Lojzky Seleskowitz ožívajú v modernej kuchyni

Staré recepty majú svoje čaro a stále dokážu inšpirovať aj v súčasnej gastronómii. Dôkazom je kuchárka „Wiener Kochbuch“ od Lojzky Seleskowitz, ktorá sa vďaka...

Avokádo: Superpotravina, ktorá mení pravidlá zdravého stravovania

Predstavte si ovocie, ktoré spája lahodnú chuť, krémovú textúru a množstvo zdravotných benefitov v jednom. Avokádo, často označované za „zelené zlato“, už dávno nie...

Aktuálne