2.8 C
Bratislava
piatok, 26. apríla 2024

Bratislava: Farmárske trhy – Ľudia ľuďom, deti deťom – 18-19.5.

Najčítanejšie

Farmarske trhy_banner_na_titulku Na Farmárskych trhoch sa vďaka portálu ĽudiaĽuďom.sk bude maľovať, dávať i vyhrávať

Deti deťom je heslom portálu ĽudiaĽuďom.sk na tento víkend. Pod týmto názvom pripravuje aj veľkú kresliarsku súťaž pre najmenších na Farmárskych trhoch, ktoré v sobotu 18. a v nedeľu 19. mája 2013 organizuje v Sade J. Kráľa v bratislavskej Petržalke krajská organizácia CR Bratislava Region Tourism. Nepôjde ale o jedinú aktivitu, ktorou sa tam portál predstaví verejnosti.

Zbierka kníh:
K stánku ĽudiaĽuďom.sk budú môcť rodičia s deťmi priniesť detské knihy, ktoré organizátori následne doručia do vznikajúcej knižnice v pastoračnom centre Saleziánov don Bosca na Luníku IX v Košiciach. Ide o spoločný projekt Saleziánov a Knižnice pre mládež mesta Košíc, ktorej cieľom je spropagovať čítanie v komunite, kde nie je práve bežnou aktivitou. Košické knihovníčky i Saleziáni pracujú s rómskou mládežou aj vo svojom voľnom čase. Vzhľadom na často žalostnú úroveň gramotnosti týchto detí potrebujú ale knihy s jednoduchým textom, s množstvom obrázkov.

Súťaž v kreslení:
Každé dieťa, ktoré prinesie takúto knihu, dostane od organizátorov balíček farbičiek. A tie môže použiť aj rovno na mieste. Obrázok, ktorý namaľuje na Farmárskych trhoch a nechá organizátorom, postupuje do veľkej súťaže. Tú následne vyhlásia na facebookovej stránke ĽudiaĽuďom.sk. Autori troch kresieb, ktoré do konca mája získajú najviac „like-ov“, dostanú skvelé ceny od ĽudiaĽuďom.sk a internetového obchodu abenys.sk

Aukcia víťazov:
Ocenené kresby organizátori zarámujú a následne ponúknu v benefičnej elektronickej aukcii na aukcie.ludialudom.sk. Výťažok z ich dražby poputuje na výzvy ťažko chorých detí, ktoré potrebujú finančnú podporu na svoju liečbu.

Testovanie portálu s odborníkmi:
Rodičia dostanú v Sade J. Kráľa možnosť vyskúšať si darcovský portál priamo na mieste, kde budú k dispozícii aj zástupcovia 4people, n.o., ktorá ho prevádzkuje. Radi vysvetlia nielen ako funguje darcovský portál, ale aj všetko o projekte benefičných e-aukcií či platforme Bloguj pre dobrú vec.

E-aukcia rómskych malieb:
Od sobotňajšieho rána štartuje aj e-aukcia kresieb detí zo spomínaného košického sídliska Lunik IX. Záujemcovia si ich diela môžu prezrieť aj priamo v Sade J. Kráľa. Nakreslili ich a poslali špeciálne pre túto príležitosť. Z výťažku sa nakúpia ďalšie knihy pre knižnicu v tamojšom pastoračnom centre.  
 Farmarske trhy v Bratislave

ĽudiaĽuďom.sk je prvý skutočne komplexný a univerzálny online systém darcovstva na Slovensku. Jeho základom je internetový portál s prehľadnou databázou výziev na podporu všeobecne prospešných zámerov predložených príjemcami.

Portál je otvorený pre všetkých, ktorí potrebujú pomoc a chcú tu predstaviť svoje výzvy na podporu. Na rozdiel od iných systémov podpory kvalitu žiadostí posudzujú samotní darcovia bez zásahov prevádzkovateľa portálu. Pri rozhodovaní môže darca využiť hodnotenia tzv. overovateľov, ktorí na požiadanie príjemcov overia presnosť a pravdivosť zverejnených informácií v podobe vydaných overení.

LUDIA LUDOM_LOGA
Portál ĽudiaĽuďom.sk vznikol na základe mnohých rozhovorov zástupcov Centra pre filantropiu, n. o. a spoločnosti SK-NIC, a. s., ktorá je správcom národnej domény .SK a rozhodla sa prevádzku ĽudiaĽuďom.sk finančne podporovať. Projekt je v záujme internetovej komunity a  má podporiť spolupatričnosť ľudí na Slovensku. Od počiatku pri ňom ako partneri stáli najmä spoločnosti SWAN, Anasoft a Združenie miest a obcí Slovenska.

 

Roland Kyška

MediaHub.sk
MediaHub.sk
Mediahub.sk je mediálny portál, ktorý pôvodne vznikol v roku 2013 ako Masmediálne.info. Zaoberá sa masmediálnou a marketingovou komunikáciou. Jeho súčasťou do roku 2023 bol portál s televíznymi reklamami Spoty.mediahub.sk, ktorý vznikol v roku 2017. Portál Mediahub.sk sa začiatkom roku 2023 zlúčil s portálom BratislavskýVečerník.sk.

Ďalšie články

Aktuálne