5.1 C
Bratislava
utorok, 23. apríla 2024

OWL: Ilustrátorka Barbora Idesová

Najčítanejšie

logo


Vitajte. Owl je ilustračná agentúra so sídlom v Bratislave. Zastupujeme vizuálnych umelcov, máme radi čokoládu a snažíme sa priniesť viac ilustrácií do našich životov. Dnes Vám predstavíme ďalšieho autora:

OWL-Barbora Idesova

Barbora je šikovná a mladá ilustrátorka z Košíc, ktorá momentálne študuje na VŠVÚ v Bratislave. Svoje ilustrácie zvláštnych kreatúrok využíva ako nástroj, pri ktorom sa ostatní spoznajú a radi pobavia.

“V tvojich ilustráciách sme si všimli rôznych antihrdinov s hlavami príšeriek. Existuje nejaké pravidlo, podľa ktorého sa rozhodneš, ako bude vyzerať hlava ďalšej postavičky (napríklad bude mať hlavu ako vták, alebo prasiatko)?”

Keď tvorím len pre seba, skice nerobím, mám rada keď sa ilustrácia darí na prvý šup, bez toho aby som vedela, čo sa mi pod rukami zrodí a výsledok ma nakoniec prekvapí.
Svoje tvory sa snažím odbremeniť od konkrétnej zvieracej formy. Nepovedala by som, že sú to antihrdinovia, skôr sú to božsko – démonické bytosti, ktoré sú často viac ľudské ako ľudia sami.
Najčastejšie ich kreslím tenkými linermi na papier a následne dofarbujem v počítači, tiež ale obľubujem farebné fixy a tuš.

BARBORINE PORTFOLIO | STIAHNITE SI BARBORINE PORTFÓLIO V PDF

Petra Kemková

OWL-Barbora Idesova-2

Zdroj: OWL

MediaHub.sk
MediaHub.sk
Mediahub.sk je mediálny portál, ktorý pôvodne vznikol v roku 2013 ako Masmediálne.info. Zaoberá sa masmediálnou a marketingovou komunikáciou. Jeho súčasťou do roku 2023 bol portál s televíznymi reklamami Spoty.mediahub.sk, ktorý vznikol v roku 2017. Portál Mediahub.sk sa začiatkom roku 2023 zlúčil s portálom BratislavskýVečerník.sk.
Predchádzajúci článok
Ďalší článok

Ďalšie články

Aktuálne