21.1 C
Bratislava
piatok, 10. mája 2024

Bratislava: Výstava Ateliéru keramiky VŠVU – Daniela Piršča: GENERÁCIA – do 14.7.

Najčítanejšie

ARCHITEKTÚRA A DIZAJN, KULTÚRA A POZVÁNKY

POZV-vsvu-generacia

Srdečne Vás pozývame na výstavu Ateliéru keramiky VŠVU – Daniela Piršča?GENERÁCIA?
do Galérie Medium – VŠVU, na Hviezdoslavovom nám. 18, v Bratislave.

Výstava potrvá do: 14. 7. 2013
Kurátorkami sú: Mária Hriešik Nepšinská a Markéta Nováková

Výstava ?GENERÁCIA? ponúka výber z aktuálnej tvorby Ateliéru keramiky na Vysokej škole výtvarných umení v Bratislave a slovenskému publiku tiež predstavuje osobnosť vedúceho pedagóga Daniela Piršča, ktorý sa venuje výrobe autorského porcelánu vo vlastnom štúdiu STUDIO PIRSC PORCELAIN v Mikulove, ktorého súčasťou je autorská galéria. Od roku 2009 Daniel Piršč pedagogicky pôsobí v ateliéri Keramiky na VŠVU. A práve domáca akademická pôda, akou je priestor Galérie Medium, je ideálnym miestom k prezentácii jednak práce pedagóga, ako aj študentských prác jeho študentov a absolventov ateliéru.

Ambíciou výstavy je aktuálna a komplexná bilancia posledného obdobia fungovania ateliéru, ktorú pozitívne ovplyvnil príchod nového pedagóga. Výber najlepších študentských prác sa pohybuje v širokom spektre odlišných výtvarných prístupov od dizajnu porcelánových predmetov až po voľné autorské projekty z rôznych keramických materiálov, ktoré dokumentujú individuálny pedagogický prístup a tiež nové smerovanie ateliéru.

Vystavujúci: Daniel Piršč, Markéta Nováková a študenti / absolventi Ateliéru keramiky VŠVU: Kristína Kollárovicsová, Ľubomír Ontkóc, Dominika Šišková, Lucia Kováčiková, Martina Klbečková, Rudolf Rusňák, Veronika Unzeitigová, Simona Janišová, Ondřej Batoušek, Martin Vanko, Štefan Sekáč, Zuzana Svatíková

Zdroj: VŠVU

Poznámka redakcie masmediálne.info:
Kto je to Daniel Piršč? Viac o ňom sa môžete dočítať aj tu

MediaHub.sk
MediaHub.sk
Mediahub.sk je mediálny portál, ktorý pôvodne vznikol v roku 2013 ako Masmediálne.info. Zaoberá sa masmediálnou a marketingovou komunikáciou. Jeho súčasťou do roku 2023 bol portál s televíznymi reklamami Spoty.mediahub.sk, ktorý vznikol v roku 2017. Portál Mediahub.sk sa začiatkom roku 2023 zlúčil s portálom BratislavskýVečerník.sk.

Ďalšie články

Aktuálne