16.8 C
Bratislava
streda, 8. mája 2024

ADC sa stalo členom ADC Europe

Najčítanejšie

Art Directors Club Slovakia združuje najkreatívnejších ľudí na Slovensku už od roku 1996 a odteraz je členom ADC Europe.

Misiou ADC Slovakia je spájať, vyvolávať diskusiu a zvyšovať úroveň reklamy na Slovensku. Aktuálne má už 56 členov, spoluorganizuje národnú súťaž kreativity Zlatý klinec, v rámci AAA (Ad Award Association) je aj národným reprezentantom najprestížnejšej reklamej súťaže na svete Cannes Lions. Členovia ADC tvoria každý rok okrem poroty Zlatého klinca aj porotu Young Lions a študentskej súťaže Žiarovka, nominujú porotcov do poroty Golden Drum v Portoroži, či Hodnotenia mesačníka Stratégie a udeľujú svoju cenu ADC – Filip – vždy jednej významnej osobnosti slovenskej reklamy.

Členstvom v ADC Europe je jeho cieľ opäť o krok bližšie. Všetky zlaté práce z národnej súťaže automaticky postúpia do uznávanej súťaže ADCE Awards. Slovensko získa aj možnosť poslať tam 4 svojich porotcov.

Všetky víťazné práce aj Shortlisty budú taktiež prezentované v ADC Annual, pravidelnom iBooku predstavujúcom to najlepšie z európskej reklamy a dizajnu. Taktiež víťazné práce zo študentských súťaží zabojujú o štipendium na prestížnu Miami Ad School v súťažiach Best European Student of the Year a Best Young European Creative.

Kreatívcov zrejme najviac poteší možnosť zúčastniť sa THE CUP – Intercontinental Advertising Festival. Tento festival je prístupný iba pre finalistov regionálnych súťaží: AdFest z Ázie a Pacifiku, FIAP z latinských krajín a ADCE Awards spolu s Golden Drum z Európy.

„Tešíme sa z nových možností ale hlavne z príležitosti pridať sa k tým, ktorí formujú európsku reklamnú špičku.“ povedal Róbert Slovák, prezident ADC Slovakia, ktorý práve prezentuje aktivity slovenského ADC v estónskom Tallinne na ADC Europe Board meetingu.

Ivana Futrikaničová

 

Zdroj: ADC

MediaHub.sk
MediaHub.sk
Mediahub.sk je mediálny portál, ktorý pôvodne vznikol v roku 2013 ako Masmediálne.info. Zaoberá sa masmediálnou a marketingovou komunikáciou. Jeho súčasťou do roku 2023 bol portál s televíznymi reklamami Spoty.mediahub.sk, ktorý vznikol v roku 2017. Portál Mediahub.sk sa začiatkom roku 2023 zlúčil s portálom BratislavskýVečerník.sk.

Ďalšie články

Aktuálne