16.3 C
Bratislava
štvrtok, 28. marca 2024

Vnímanie objektivity spravodajstva RTVS rastie

Najčítanejšie

Kým v období medzi septembrom a decembrom minulého roka označilo spravodajstvo RTVS za najviac objektívne 12,3% respondentov, aktuálne ho za najobjektívnejšie považuje takmer 19% opýtaných. Spravodajstvo RTVS sa za rok zo štvrtého miesta posunulo na druhé miesto medzi celoplošnými televíziami. 

Televízne spravodajstvo RTVS zaznamenalo v očiach divákov výrazný posun v objektívnosti. V období od 24.6. 2013 do 15.9. 2013 až 18,7% respondentov na otázku „Ktorá televízia má podľa Vás najobjektívnejšie spravodajstvo?“ odpovedalo, že je to práve verejnoprávna RTVS. Oproti rovnakému obdobiu v roku 2012 to znamená nárast až o 7%. Respondenti mohli určiť len jednu televíziu, pričom 12,8% respondentov sa k otázke nevedelo vyjadriť.

Vnímanie objektivity spravodajstva RTVS rastie-kolac1

Lukáš Diko, riaditeľ Sekcie spravodajstva, športu a publicistiky RTVS povedal: „Sme radi, že sa nám darí spravodajstvo RTVS postupne posúvať a aj diváci vnímajú skutočnosť, že sa snažíme prinášať kvalitný a profesionálne spracovaný obsah.“ 

Terénny zber dát prebiehal v termíne od 24.6.2013 do 15.9.2013 náhodným kvótnym výberom v kombinácii s náhodnou prechádzkou. Prieskumu verejnej mienky zameraného na spravodajstvo v slovenských televíziách sa zúčastnilo 2 118 respondentov vo veku 14 až 79 rokov.

Vnímanie objektivity spravodajstva RTVS rastie-kolac2

Anketár mohol zaznačiť iba jednu odpoveď – teda jednu televíziu, ktorú respondent označil ako televíziu s najobjektívnejším spravodajstvom.

Dominika Šulková

 

Zdroj dát: MEDIAN SK
Zdroj: RTVS

Ďalšie články

Aktuálne