5.1 C
Bratislava
piatok, 29. marca 2024

Nová séria detektívok od kultového autora Juraja Červenáka

Najčítanejšie

Juraj Červenák, najpredávanejší slovenský autor žánru historické fantasy, prichádza s napínavou historickou detektívkou Mŕtvy na Pekelnom vrchu.

Román, ktorý je zasadený do Banskej Štiavnice, sa odohráva na konci 16. storočia. Hlavní hrdinovia – kapitán Stein a notár Barbarič – vyšetrujú vraždu miestneho šľachtica aj zradu, ktorá má pomôcť Turkom dobyť banské mestá.

zmensena obalka-Juraj Cervenak-Mrtvy na pekelnom vrchuČervenák v knihe Mŕtvy na Pekelnom vrchu využil svoju znalosť stredoeurópskych dejín a reálií a dramatický príbeh postavil na kontraste hlavných hrdinov. „Kapitán Stein je vojak, prísny mrzút takmer bez zmyslu pre humor, navyše tuhý katolík, jemu som teda dal dobové zmýšľanie. Proti nemu stojí Matej Barbarič, notár a mestský právnik, vzdelanec s názormi, ktoré sú na tú dobu veľmi pokrokové,“ hovorí autor.

Mŕtvy na Pekelnom vrchu je prvý zo série detektívnych prípadov; v ďalšom pokračovaní budú Stein a Barbarič vyšetrovať pražské zločiny v časoch Rudolfa II.

 

Recenziu knihy Mŕtvy na Pekelnom vrchu si môžete prečítať  TU

Saša Petrášová

 

Juraj Cervenak

O autorovi: Juraj Červenák (1974) publikoval vyše 20 románov, prevažne z čias starých Slovanov (série Černokňažník, Bohatier, Bivoj) a protitureckých vojen (Dobrodružstvá kapitána Báthoryho). Získal viacero žánrových ocenení a jeho knihy vychádzajú aj v češtine, poľštine a ruštine. Okrem beletrie sa venuje filmovej publicistike, píše rozhlasové hry a filmové či komiksové scenáre.

 

 

Zdroj: SLOVART,  Autor fotografie: Marián Garaj

Foto-koláž hore: masmediálne.info

Ďalšie články

Aktuálne