3.6 C
Bratislava
štvrtok, 18. apríla 2024

Nová talkshow OTÁZKY ZO SALÓNA so Štefanom Hríbom už od 5.12. (aktualizované)

Najčítanejšie

Zoznam osobností, s ktorými spolupracujú tvorcovia Modrého salóna, sa rozšíri po prvý raz 5. decembra o 19.30 h o novinára a moderátora Štefana Hríba.

V novej talkshow OTÁZKY ZO SALÓNA sa provokatívnym spôsobom spoja témy hier zo súčasného repertoáru Činohry SND s reálnym svetom okolo nás. Hosťami budú na jednej strane autori, režiséri a herci SND, na druhej ekonómovia, kňazi, či politici. Modrý salón bude miestom odvážnych otázok, humoru a komornej hudby.

„Štefan Hríb je osobnosť, ktorá dokáže klásť podnetné, vzrušujúce a neočakávané otázky“, hovorí o svojom rozhodnutí prečo oslovil Štefana Hríba riaditeľ Činohry SND Roman Polák. „Ako skúsený novinár rozmýšľa v širšom kontexte. Verím, že naša spolupráca nielenže obohatí repertoár Modrého salóna, ale bude zaujímavá pre široké spektrum divákov“. 

Tematicky sú pripravené prvé tri stretnutia zo série diskusií, ktoré koncipuje dramaturgia Činohry SND so Štefanom Hríbom. „Otázky z Modrého salóna vnímam ako nadstavbu dlhodobej spolupráce .týždňa so Slovenským národným divadlom“, uviedol Štefan Hríb. „Teším sa na konfrontácie ľudí, ktorých nespája rovnaký názor, ale tvorivosť a zaujímavé videnie sveta“.

Sme otroci peňazí?
V prvej zo série diskusií  5. decembra 2013 v novej budove SND sa Štefan Hríb so svojimi hosťami, riaditeľom Činohry SND Romanom Polákom a generálnym riaditeľom a predsedom predstavenstva Tatra banky Igorom Vidom, zameria na peniaze. Bude sa pýtať, či sú koreňom všetkého zla, prečo sme lakomí a či kapitalizmus naozaj spôsobuje prehru hodnôt a vzťahov.

Počas diskusie Štefana Hríba s Romanom Polákom a Igorom Vidom v Modrom salóne ako hudobný hosť vystúpi Andrew Hillard – anglický pesničkár žijúci v Bratislave, ktorý je autorom albumu „Ako byť sám“.

Ponúka originálne, smutno-krásne piesne. Dajú sa vyliečiť zlomené srdcia? To nie je otázka, ale  hneď odpoveď. Ako sa naučiť žiť sám so sebou aj keď tu ten druhý práve nie je? Album sa nahrával v bratislavskom štúdiu skupiny Lavagance, má  elegantný štýl, ktorý v tom najlepšom nadväzuje na tradíciu Boba Dylana, Neila Younga alebo Johnnyho Casha.

Láska, sex alebo sloboda?
Sex je druhou Otázkou z Modrého salóna 14. januára 2014. Štefan Hríb si pozval členku Činohry SND Táňu Pauhofovú a k nej renomovaného psychiatra, aby sa ich opýtal, prečo je sex občas silnejší než láska a či je sloboda vo vzťahu nadovšetko.

Vieme starnúť?
Treťou Otázkou z Modrého salóna 11. februára 2014 je starnutie. Svojich hostí, nestarnúcej dámy Emílie Vášáryovej a duchom mladého sociológa Martina Bútoru sa Štefan Hríb opýta, ako často myslia na smrť, či je starnutie vždy smutné a či únava a slabosť prevážia nad radosťou zo života.

 

Zdroj: SND, foto SITA – autor fotografie Tomáš Benedikovič, úprava masmediálne.info

MediaHub.sk
MediaHub.sk
Mediahub.sk je mediálny portál, ktorý pôvodne vznikol v roku 2013 ako Masmediálne.info. Zaoberá sa masmediálnou a marketingovou komunikáciou. Jeho súčasťou do roku 2023 bol portál s televíznymi reklamami Spoty.mediahub.sk, ktorý vznikol v roku 2017. Portál Mediahub.sk sa začiatkom roku 2023 zlúčil s portálom BratislavskýVečerník.sk.

Ďalšie články

Aktuálne