13.6 C
Bratislava
štvrtok, 28. marca 2024

Koncept Mercedes-Benz GLA 45 AMG

Najčítanejšie

Mercedes-AMG prezentovala na Los Angeles International Auto Show výhľad na kompaktné High-Performance-SUV. Koncept vozidla GLA 45 AMG fascinuje silným, výrazným dizajnom a je poháňaný najsilnejším sériovo vyrábaným štvorvalcovým motorom na svete: Turbomotor AMG so zdvihovým objemom 2,0 litra, výkonom 265 kW (360 k) a maximálnym krútiacim momentom 450 newtonmetrov ponúka bezkonkurenčné jazdné vlastnosti pri súčasne nízkych hodnotách spotreby paliva.

Tobias Moers, predseda predstavenstva spoločnosti Mercedes-AMG GmbH: „S konceptom vozidla GLA 45 AMG stanovujeme nové štandardy v rýchlo rastúcom segmente kompaktných vozidiel SUV. Naši zákazníci – cieľová skupina mladých ľudí, ktorí kladú dôraz na štýl, dynamiku a nezávislosť – sa môžu už dnes tešiť na dynamické a vysokovýkonné vozidlo. Najsilnejší štvorvalec na svete a pohon všetkých kolies AMG Performance 4MATIC robia z konceptu vozidla GLA 45 AMG jedinečnú ponuku.“

[youtube]http://youtu.be/xB2pxXNC9dE[/youtube]

 

Číslo sedem pred desatinnou čiarkou pri spotrebe paliva na 100 kilometrov (celkom, podľa nového európskeho jazdného cyklu) a splnenie emisnej normy EU 6 dokazujú, že v spoločnosti Mercedes-AMG sa najvyššie výkony nedosahujú na úkor životného prostredia. Zrýchlenie z nula na 100 km/h za menej ako päť sekúnd prezentuje dynamiku, ktorá je typická pre značku AMG. Vďaka pohonu všetkých kolies 4MATIC zameranému na výkon a 7-stupňovej športovej prevodovke AMG SPEEDSHIFT DCT presviedča koncept vozidla GLA 45 AMG svojim rovnako športovým, ako aj efektívnym konceptom pohonu.

Silný a mohutný: Dychvyrážajúci dizajn

Exkluzívnu techniku kombinuje spoločnosť Mercedes-AMG s dychvyrážajúcimi prvkami dizajnu: Silný a svalnatý, takto prichádza na cesty koncept vozidla GLA 45 AMG. Veľký podiel na tom majú kované disky s dizajnom krížových lúčov a pneumatikami 255/35 R 21. Svojim prevedením v matnom čiernom laku a s červeným lemom ráfika priťahujú všetky pohľady. Vhodne k tomu majú kryty nábojov kolies vzhľad centrálneho uzáveru a strmene bŕzd vysokovýkonného brzdového systému sú vyhotovené v červenej farbe.

GLA 45 AMG Concept

Veľká čelná lišta vo vysokolesklom čiernom prevedení na prednom spojleri AMG, čierne krytky (prvky na vedenie vzduchu) s ďalšími prídavnými krytkami, ako aj veľké otvory pre vstup chladiaceho vzduchu zdôrazňujú dlhú tradíciu motoristického športu v spoločnosti Mercedes-AMG. Vzhľad pretekárskeho vozidla pripomína aj štartovacie číslo „45“ na dverách a výrazné logo AMG na hornom okraji čelného skla. Ďalšie exkluzívne dizajnové prvky AMG sú mriežka chladiča „Twin blade“ v striebornom chróme, obloženie bočných prahov s vložkami vo vysokolesklej čiernej farbe, nápis „TURBO AMG“ na predných blatníkoch, vysokolesklé čierne strešné lišty a veľký zadný spojler.

Športové fólie a výrazné červené prvky

Trvalý dojem zanechá športová fólia v striebrosivom/červenom prevedení na kapote motora, boku vozidla, zadnom stĺpiku, ako aj v zadnej časti vozidla. K tomu sa hodia výrazné červené prvky na maske chladiča, vonkajších zrkadlách, výstupe difúzora a na zadnom spojleri AMG. V zadnej časti dominuje prevedenie difúzora s čiernym ozdobným prvkom a dve hranaté, vysokolesklé čierne koncovky výfukov s dizajnom dvojitej koncovky na športovej výfukovej sústave AMG s výfukovou klapkou.

 

Zdroj: Mercedes-Benz Slovakia, Daimler

Ďalšie články

Aktuálne