17.7 C
Bratislava
streda, 8. mája 2024

Počas Vianoc je spotreba teplej vody v domácnostiach najvyššia v roku

Najčítanejšie

Ľudia spotrebujú viac teplej vody aj počas víkendov, ale najvyššia spotreba je počas Vianoc. Je to i preto, že ľudia si viac vychutnávajú relax vo vani.

V porovnaní s bežným pracovným dňom v decembri spotreba počas 24. decembra vzrastie až o 93%, podľa štatistiky združenia Slovenského zväzu výrobcov tepla.

Vyššie nároky na spotrebu teplej vody počas Vianoc súvisia najmä s tým, že ľudia trávia viac času počas sviatkov v domácnostiach,  viac upratujú, ale zvyknú si aj dlhšie vychutnať kúpeľ vo vani.

Spotreba teplej vody je v domácnostiach vyššia i počas víkendov, keď oproti bežnému dňu vzrastie v sobotu v priemere o 23% a v nedeľu o 30%. Počas Vianoc 24. decembra je spotreba najvyššia z celého roka a vzrastie až o 93%, pre porovnanie počas Silvestra vzrastie len o 52%.

Pozrite si graf združenia Slovenského zväzu výrobcov tepla, ktorý znázorňuje porovnanie spotreby teplej vody v m3 na Štedrý deň so spotrebou v bežný decembrový pracovný deň.

Združenie spája až 97 dodávateľov tepla po celom Slovensku a v ich spoločnostiach pracuje takmer 400 ľudí, ktorí zabezpečili dodávku tepla a teplej vody počas Vianoc.

Porovnanie spotreby teplej vody v m3 na Štedrý deň so spotrebou v bežný decembrový pracovný deň. (Zdroj SZVT)
zdroj SZVT
MediaHub.sk
MediaHub.sk
Mediahub.sk je mediálny portál, ktorý pôvodne vznikol v roku 2013 ako Masmediálne.info. Zaoberá sa masmediálnou a marketingovou komunikáciou. Jeho súčasťou do roku 2023 bol portál s televíznymi reklamami Spoty.mediahub.sk, ktorý vznikol v roku 2017. Portál Mediahub.sk sa začiatkom roku 2023 zlúčil s portálom BratislavskýVečerník.sk.

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne