17 C
Bratislava
utorok, 7. mája 2024

Gábor Grendel podal trestné oznámenie na novinárku týždenníka Plus 7 Dní

Najčítanejšie

Kauzu okolo poslanca parlamentu Gábora Grendela rozvíril kontroverzný podnikateľ a neúspešný kandidát na primátora Bratislavy Marián Kočner, keď zverejnil stránku lispsicovestado.info, ktorá obsahuje údajné prepisy správ medzi Grendelom a novinármi z viacerých médií. Gábor Grendel je bývalý novinár a súčasný poslanec parlamentu za hnutie OĽANO-NOVA.

Kauza rezonuje i vďaka poslancovi a zakladajúcemu členovi politickej strany SNS Antonovi Hrnkovi, ktorý sa na nej politicky priživuje a zameral sa na šéfa spravodajstva RTVS Lukáša Dika > pozri

Vo štvrtok 27. októbra Gábor Grendel, poslanec strany OĽANO-NOVA, zverejnil informácie z trestného spisu v procese, kde je obvinený spolu s predsedom strany Danielom Lipšicom, že poskytol novinárom utajené informácie o obchodných transakciách M. Kočnera v Privatbanke a za nenahlásenie neobvyklých obchodných operácií finančnej polícii.

„Zdá sa, že kľúčovým svedkom Mariána K. v procese, kde som s Danom Lipšicom obvinený, je novinárka Martina R. (toho času autorka série zaujatých článkov o D. Lipšicovi v bulvárnom týždenníku vydavateľstva Penty),“ uviedol na sociálnej sieti Gábor Grendel.

„Po nahliadnutí do spisu som zistil nasledovné,“ pokračuje Grendel vo svojom vyjadrení:

(…) „Martina R. pred vyšetrovateľom vypovedala (pozn.: v septembri 2016) v tomto duchu: na pracovných raňajkách ministerstva vnútra v roku 2012, na ktorých sme mali s D. Lipšicom páchať trestné činy síce NEBOLA, ale vie, že som novinárom „podsúval rôzne informácie“ a je si istá, že D. Lipšic o tom musel vedieť. Žiaden príklad vo výpovedi neuviedla,“ dodal Grendel.

„Vo výsluchu tiež tvrdí, že sa so mnou ako novinárka stretla neskôr, v roku 2012 a vraj som jej priniesol 9 listinných dôkazov z prípadu finančných operácií Mariána K. Je to klamstvo. Tieto dokumenty som v živote nevidel. Dve z nich navyše pochádzajú z obdobia, keď už nebol ministrom vnútra Dano Lipšic, ale Robert Kaliňák, pre ktorého som nepracoval ani jeden deň. Odkiaľ tieto dokumenty v skutočnosti má? To je otázka z milión. (Alebo za 100.000?) Toto klamstvo som vyhodnotil ako krivé obvinenie,“ uviedol Gábor Grendel na margo trestného oznámenia, ktoré voči novinárke časopisu Plus 7 Dní podal v týchto dňoch.

Vetou „Otázka za milión, alebo za 100 tisíc?“ Grendel narážal na predchádzajúce vyjadrenia kontroverzného podnikateľa Marián Kočnera, ktorý v minulosti na tlačovej besede vyhlásil verejnú ponuku a odmenu 100 tisíc eur tomu, kto mu prinesie kompromitujúce informácie o Danielovi Lipšicovi.

Odmena ale zrejme vyplatená nebola a Kočner zatiaľ podal len spomenuté trestné oznámenie. Čítaj viac. 

MediaHub.sk
MediaHub.sk
Mediahub.sk je mediálny portál, ktorý pôvodne vznikol v roku 2013 ako Masmediálne.info. Zaoberá sa masmediálnou a marketingovou komunikáciou. Jeho súčasťou do roku 2023 bol portál s televíznymi reklamami Spoty.mediahub.sk, ktorý vznikol v roku 2017. Portál Mediahub.sk sa začiatkom roku 2023 zlúčil s portálom BratislavskýVečerník.sk.

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne