13.9 C
Bratislava
piatok, 3. mája 2024

V nákupnom centre v AVIONE otvoria novú gastro pasáž z dielne architekta Pavla Suchánka

Najčítanejšie

Viac miesta na stretávanie sa, oddych, príjemné posedenie pri kvalitnom jedle či káve budú mať návštevníci AVIONU v Bratislave k dispozícii už od 6. decembra tohto roku.

Najväčšie nákupné centrum na Slovensku otvára jednu z najmodernejších gastro pasáží v Európe. Unikátna gastro pasáž s rozlohu 5 tisíc m2 vznikla v časti pôvodného hypermarketu podľa návrhu architekta Pavla Suchánka. Celková investícia do projektu dosiahla 12,5 milióna eur.

,,Od otvorenia AVIONU v roku 2002 sa veľa zmenilo. Požiadavky a očakávania zákazníkov sa neustále vyvíjajú a retailové prostredie sa vplyvom technológií, urbanizácie, ekonomiky a ďalších faktorov rýchlo mení. Aj v bratislavskom AVIONE sa chceme prispôsobiť novým trendom a zostať dlhodobo atraktívnym miestom pre nášho zákazníka, spoznávať jeho potreby a túžby. Veríme, že z novej pasáže sa stane miesto stretávania sa, ktoré spája rôzne komunity, miesto, kde sa ľudia inšpirujú, získavajú skúsenosti s novými technológiami, nakupujú, jedia a prirodzene trávia svoj čas,“ povedal Vladimír Bereš, riaditeľ nákupného centra AVION v Bratislave.

Príležitostí na príjemné posedenie pri dobrom jedle a nápojoch sa vďaka novej gastro pasáži v AVIONE zdvojnásobí. Celkovo v novej časti pribudne 20 gastro prevádzok, pričom štvrtina z nich bola aj v pôvodnom foodcourte.

Novú gastro pasáž budú tvoriť prevádzky od Nord See, Regal Burger, Subway, FitFood, Nomad, I love pasta, Pizza Hut, Hummus & Couscous, Pho, Burger King, Koliba, Pirohi Hi, Santa Fe, LA Finger, Kiosk cukrárenským sortimentom, Kiosk s pekárenským sortimentom, SUSHI Time, Avia cafe, Art café a Art cafe bar.

,,Snažili sme sa vybrať ponuku gastro prevádzok tak, aby sme oslovili čo najviac návštevníkov. Aj preto sme sa zamerali nielen na overené značky, ale aj na nové a čoraz obľúbenejšie street food koncepty ako napríklad Regal Burger, Thali či Pho. Podmienkou bolo, aby každá prevádzka do nových priestorov priniesla aj novinky v menu,“ doplnil manažér projektu Radovan Galamboš.

Pôvodný foodcourt v apríli budúceho roka nahradia štyri nové predajne. Existujúca reštauračná zóna na 1. poschodí nad klziskom bude fungovať aj naďalej.

Pre návštevníkov bude v novej gastro pasáži k dispozícii až 650 miest na sedenie v ôsmich rôznych zónach s pripojením pre laptopy či nabíjanie mobilov. Súčasťou zóny bude aj vonkajšia terasa so zeleňou a s obsluhou.

Dizajnový foodcourt v škandinávskom štýle inšpirovaný zákutiami veľkomiest pochádza z architektonickej kancelárie Pavla Suchánka. Hlavným materiálom v interiéri je množstvo prírodného dreva a sklených plôch pre denné svetlo.

Nákupné centrum AVION v Bratislave postavila, vlastní a spravuje developerská spoločnosť INGKA Centres (predtým IKEA Centres), ktorá patrí do skupiny INGKA Group.

Spoločnosť plánuje postupne meniť Food & Beverage koncepty aj vo svojich ďalších centrách v Európe a v Rusku. Aktuálne napríklad prebieha rozšírenie foodcourtu v nákupnom centre AVION v Ostrave, nové koncepty už majú centrá v ruských mestách Moskva, Kazaň, Jekaterinburg a v portugalskom Porte.

(ts)

Reťazce.sk
Reťazce.sk
Reťazce.sk písali predovšetkým o maloobchode v Bratislave, sústredili sa na centrum Bratislavy a väčšinou na gastroscénu. Zaujímali sa predovšetkým o inovatívne nezávislé projekty. Projekt v rôznych podobách fungoval od roku 2009. Autorom a zodpovednou osobou za obsah bol Radoslav Augustín. V histórii na projekte spolupracovali i Lukáš Kočišek a Ivan Krasko. Redakcia Mediahub.sk od novembra 2018 na obsahu projektu pokračuje. Doménu Reťazce.sk sme získali od spoločnosti VisuArt, s.r.o. a stala sa súčasťou nášho projektu. Portál Reťazce.sk sa začiatkom roku 2023 zlúčil s portálom BratislavskýVečerník.sk.

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne