11.6 C
Bratislava
nedeľa, 28. apríla 2024

McDonald’s otvoril špeciálnu sieť reštaurácií pre včely, aby upozornil na dôležitosť ekosystému

Najčítanejšie

Najmenšie reštaurácie na svete otvoril reťazec rýchleho občerstvenia zatiaľ iba vo Švédsku. Táto iniciatíva je súčasťou snahy v oblasti udržateľného rozvoja.

McDonald’s vo Švédsku umiestnil včelie úle na strechy vybraných reštaurácií v krajine. Iniciatíva je zameraná na zachovanie populácie včiel.

Aktivity za záchranu včiel podporuje Švédsko aj na celoštátnej úrovni, napríklad aj podporou pestovania kvetov, ktoré sú pre včelí rozkvet najlepšie. Informáciu zverejnil portál Hypebeast.

Nápad na vytvorenie najmenšej reštaurácie na svete vyšiel z dielne reklamnej agentúry NORDDDB. Cieľom nápadu je pritiahnuť tisíce malých bzučiacich zákazníkov. Tradičné včelárske úle agentúra upravila, tak aby odrážali charakteristický vzhľad reštaurácie McDonald’s.

Na novej reštaurácii McHive nechýba logo McDonald’s so žltými oblúkmi a ani iné charakteristické črty, ktoré sú vernou zmenšeninou tých veľkých.

„Iniciatíva sa začala lokálne, ale teraz sa rozrastá po celej krajine. Do iniciatívy sa pridáva viac a viac franchisantov po celej krajine, ktorí túto aktivitu podporujú aj tým, že začali trávu okolo svojich reštaurácií nahrádzať kvetmi a rastlinami, ktoré sú dôležité pre zdravie divokých včiel,“ pre Designboom uviedla agentúra NORDDDB.

Včely sú v súčasnosti veľmi ohrozené. Ich masívny úhyn spôsobuje nehospodárne správanie človeka. K poklesu populácie prispieva nielen používanie pesticídov, výfukové plyny, ale nevhodný spôsob kosenia a pestovania.

Vytvárať podmienky priateľské k životu včiel je veľmi dôležité, pretože sú dôležitou súčasťou ekosystémov mnohých rastlín. Včely opeľujú mnoho plodín, ich vyhynutie by mohlo výrazne ovplyvniť poľnohospodársky priemysel po celom svete.

Podpora včiel, ktorú realizuje sieť reštaurácii McDonald’s vo Švédsku sa stretla s pozitívnou odozvou a mnohí ľudia dúfajú, že sa rozšíri aj do iných krajín.

Reťazce.sk
Reťazce.sk
Reťazce.sk písali predovšetkým o maloobchode v Bratislave, sústredili sa na centrum Bratislavy a väčšinou na gastroscénu. Zaujímali sa predovšetkým o inovatívne nezávislé projekty. Projekt v rôznych podobách fungoval od roku 2009. Autorom a zodpovednou osobou za obsah bol Radoslav Augustín. V histórii na projekte spolupracovali i Lukáš Kočišek a Ivan Krasko. Redakcia Mediahub.sk od novembra 2018 na obsahu projektu pokračuje. Doménu Reťazce.sk sme získali od spoločnosti VisuArt, s.r.o. a stala sa súčasťou nášho projektu. Portál Reťazce.sk sa začiatkom roku 2023 zlúčil s portálom BratislavskýVečerník.sk.

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne