13.9 C
Bratislava
piatok, 3. mája 2024

Monika Tódová z denníka N: Už teraz sa cítim, že ojebávam a že to na mňa niekto vytiahne

Najčítanejšie

Monika Tódová a ostatní novinári denníka N doslova parazitovali na slovenskom sociálnom systéme. V čase vzniku denníka N boli “nezamestnaní“, poberali podporu v nezamestnanosti ale zároveň pracovali pre denník N. Informáciu zverejnil portál Faktyadokazy.

Vydavateľstvo im neplatilo mzdu, ale obchádzalo zákon a vyplácalo ich formou daru. Reportérka Monika Tódová s tým naoko nesúhlasila, ale odmenu nakoniec prijala, vyplynulo to z uniknutej komunikácie so zástupcom šéfredaktora denníka N Konštantínom Čikovským.

Monika Tódová v uniknutej komunikácii opakovane komunikuje s nadriadeným vulgárne a odmenu sa najprv zdráha prijať, no nakoniec na žiadosť Čikovského mu číslo účtu posiela.

„Na základe zaradenia do evidencie uchádzačov o zamestnanie viacerým z nich totiž vznikol nárok na dávku v nezamestnaní. V prípade Moniky Tódovej išlo o čiastku cca. 800 EUR / mesiac. Ak zoberiete do úvahy, že novinárov, ktorí odišli zo SME, boli desiatky, tak aj suma, ktorou ich štát podporoval v nezamestnanosti, bola viac než slušná,“ uviedol portál Faktyadokazy.

Denník N vznikol vďaka nenávratnej pôžičke vo výške 1,2 miliónov eur od majiteľov spoločnosti ESET. Neskôr finančne prispel majiteľ ESET Anton Zajac, spolu s Michalom Meškom, majiteľom kníhkupectva Martinus.sk i na vznik politickej strany Progresívne Slovensko. Michal Meško je dodnes i členom redakčnej rady denníka N.

Denník N, ktorý sa hrdí tým, že patrí medzi nezávislé noviny, stráca postojmi Antona Zajaca z ESETU a Michala Meška, ktorí neskrývane propagujú politické hnutie, svoju nezávislosť a svojím konaním, keď denník N obchádza zákony pri odmeňovaní zamestnancov stráca redakcia tohto denníka i etickú hrdosť. Ich konanie znižuje dôveryhodnosť slovenskej žurnalistiky.

Zároveň ale nejde iba o finančnú podporu zo strany denníka N, ktorá propaguje politické hnutie Progresívne Slovensko. Svojim statusom na sociálnej sieti Facebook otvorene vyjadril svoje sympatie k tejto strane aj zástupca šéfredaktora denníka N, Konštantín Čikovský.

Monika Tódová, Konštantín Čikovský, ale ani Lukáš Fila, riaditeľ vydavateľstva denníka N na naše otázky nereagovali.

Prečítajte si komunikáciu medzi novinárkou Tódovou a jej nadriadeným Konštantínom Čikovským (zdroj: Faktyadokazy.cc):

MediaHub.sk
MediaHub.sk
Mediahub.sk je mediálny portál, ktorý pôvodne vznikol v roku 2013 ako Masmediálne.info. Zaoberá sa masmediálnou a marketingovou komunikáciou. Jeho súčasťou do roku 2023 bol portál s televíznymi reklamami Spoty.mediahub.sk, ktorý vznikol v roku 2017. Portál Mediahub.sk sa začiatkom roku 2023 zlúčil s portálom BratislavskýVečerník.sk.

Ďalšie články

2 KOMENTÁRE

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne