17.3 C
Bratislava
utorok, 7. mája 2024

Dokument „Modli sa, počúvaj, zabíjaj“ žánru true crime bude mať premiéru 4. apríla na HBO GO

Najčítanejšie

Všetky časti nového šesťdielneho dokumentárneho seriálu žánru true crime spracované novinármi Antonom Bergom a Martinom Johnsonom a režírované Henrikom Georgssonom (Most, Stieg Larsson – The Man Who Played With Fire) budú 4. apríla v premiére sprístupnené vo všetkých krajinách, kde je dostupné HBO Europe.

V mrazivo chladnej noci v januári 2004 zaznelo v ospalej švédskej dedine Knutby niekoľko výstrelov. Bola tu zavraždená mladá žena a jej sused utrpel početné strelné poranenia. Celý svet vtedy obrátil pozornosť k tamojšej uzavretej náboženskej komunite a so zatajeným dychom sledoval priebeh súdneho konania.

V seriáli sa uznávaní novinári Martin Johnson a Anton Berg spolu s režisérom Henrikom Georgssonom (Most) pokúšajú objasniť, čo sa v dedine Knutby skutočne stalo. Novinári s pomocou nových materiálov skúmajú okolnosti prípadu a vedú exkluzívne rozhovory s ľuďmi, ktorí po rokoch mlčania prehovorili.

Za seriálom Modli sa, počúvaj, zabíjaj stojí oceňovaný režisér Henrik Georgsson (Most, Tsunami, Marcella, Stieg Larsson – The Man Who Played With Fire), za Warner Brothers ITVP ju produkovala Ruth Reid a ako producenti sa na jej príprave podieľali Anton Berg, Martin Johnson a Martina Iacobaeus.

Producentmi spoločnosti HBO Europe sú Hanne Palmquist, Hanka Kastelicová a Antony Root. Pre HBO Europe dokumentárny seriál vyrobila spoločnosť Warner Bros ITVP Sweden. Medzinárodný predaj Pray, Obey, Kill zabezpečuje spoločnosť WarnerMedia Content Distribution.

Spoločnosť HBO Europe sa začala originálnej tvorbe venovať najprv v strednej Európe v roku 2007; svoju činnosť následne v rokoch 2016 a 2017 rozšírila do Škandinávie a do Španielska.

Medzi ďalšími pripravovanými seriálmi z produkcie HBO Europe sú Still Here (Poľsko), The Thaw (Poľsko), Ruxx (Rumunsko), Welcome to Utmark (Nórsko), druhá séria seriálu Sprítomnení (Nórsko), Kamikaze (Dánsko) a Todo lo otro ( Španielsko).

(ts)

MediaHub.sk
MediaHub.sk
Mediahub.sk je mediálny portál, ktorý pôvodne vznikol v roku 2013 ako Masmediálne.info. Zaoberá sa masmediálnou a marketingovou komunikáciou. Jeho súčasťou do roku 2023 bol portál s televíznymi reklamami Spoty.mediahub.sk, ktorý vznikol v roku 2017. Portál Mediahub.sk sa začiatkom roku 2023 zlúčil s portálom BratislavskýVečerník.sk.

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne