13 C
Bratislava
štvrtok, 25. apríla 2024

Mediálna spoločnosť Bauer Media Audio, ktorá vlastní rádio Expres, kúpila rádiá Jemné a Europa 2

Najčítanejšie

Prezident spoločnosti Bauer Media Audio Paul Keenan priblížil, že Slovensko je pre ich spoločnosť dôležitým trhom. „Táto transakcia predstavuje ideálnu príležitosť na rozšírenie našich aktivít. Rádiá Jemné a Europa 2 sú úspešné stanice s verným publikom a výborne dopĺňajú naše Rádio Expres,” uviedol.

Bauer Media Group je jeden z najstarších európskych mediálnych domov, ktorý je na trhu už viac ako 140 rokov. V súčasnosti ho vlastní už piata generácia rodiny, pričom základom ich aktivít je vydavateľská a mediálna činnosť pre približne 200 miliónové publikum. Má viac ako 15 tisíc zamestnancov v 14 krajinách.

Rádio je na Slovensku veľmi populárne. Každý týždeň ho podľa odhadov počúva až 90% z 5,5 milióna obyvateľov. Zároveň je považované nielen za zdroj zábavy, ale aj dôveryhodných informácií.

Celú transakciu ešte pred jej dokončením posúdi regulátor. Tým je na Slovensku Rada pre vysielanie a retransmisiu.

Generálny riaditeľ Rádia Expres Ivan Antala doplnil, že najmä počas pandémie počet poslucháčov rozhlasu na Slovensku aj v mnohých ďalších krajinách stúpol. Bauer Media Audio chce na to nadviazať investíciou na našom trhu.

„Tento krok nám umožní prilákať nových poslucháčov, predstaviť vzrušujúce zvukové inovácie a poskytnúť inzerentom ešte silnejšiu ponuku. Veľmi sa tešíme na spoluprácu s talentovanými tímami z rádií Jemné a Europa 2,” uviedol Antala.

Bauer Media Audio je popredným európskym digitálnym komerčným vysielateľom. Spoločnosť, ktorá je zameraná na silu zvuku, oslovuje každý týždeň viac ako 55 miliónov poslucháčov prostredníctvom svojho špičkového rozhlasového vysielania, online služieb a podcastov.

Spoločnosť Bauer Media Audio pôsobí v 8 krajinách – Veľká Británia, Švédsko, Nórsko, Dánsko, Fínsko, Poľsko, Írsko a Slovensko. Vlastní popredné značky vrátane KISS, Mix Megapol, Absolute Radio, Radio Norge, Rádio Expres, Radio Nova, Radio 100 a RMF.

Bauer Media Group je mimoriadne úspešnou mediálnou spoločnosťou so zameraním sa na vytváranie obsahu, ktorý je relevantný pre milióny ľudí na celom svete. Ide o všetko od tlače a online publikovania až po služby rádia či predajné a marketingové služby pre malé a stredné podniky.

Spoločnosť Bauer, ktorá je rodinnou spoločnosťou už po 5 generácii, sa zameriava na dlhodobú orientáciu na zákazníka. Tá ponúka čoraz rozmanitejšie portfólio. Našich 15 000 pracovníkov zdieľa vášeň – dodávať obsah a služby, ktoré sú u našich zákazníkov a partnerov obľúbené a užitočné.

(ts)

MediaHub.sk
MediaHub.sk
Mediahub.sk je mediálny portál, ktorý pôvodne vznikol v roku 2013 ako Masmediálne.info. Zaoberá sa masmediálnou a marketingovou komunikáciou. Jeho súčasťou do roku 2023 bol portál s televíznymi reklamami Spoty.mediahub.sk, ktorý vznikol v roku 2017. Portál Mediahub.sk sa začiatkom roku 2023 zlúčil s portálom BratislavskýVečerník.sk.

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne