6.3 C
Bratislava
sobota, 20. apríla 2024

Račiansky muzeálny spolok vydal knihu „Nezábudky, príbehy z Rače – zatúlané v čase“ od autorky Dobroslavy Luknárovej

Najčítanejšie

„Poslať knihu medzi čitateľov bez slávnostného krstu sa nepatrí, knižku pokrstíme v úzkom kruhu 11. decembra v Koloničovej kúrii a potom jej otvoríme dvere, aby si našla cestu k vám,“ uviedli tvorcovia knižky z Račianskeho muzeálneho spolku.

Kniha autorky Dobroslavy Luknárovej „Nezábudky, príbehy z Rače – zatúlané v čase“ je voľným pokračovaním knižky „Vinohradnícke povesti“ autoriek Dobroslavy Luknárovej a Zuzany Kuglerovej, ktorú mnohí poznáte. Vydanie knihy podporili račianski vinári a Miestny úrad Rača.

„Hlavnou niťou tiahnúcou sa celou našou prácou bola myšlienka Rače – račianska spisovateľka , vydavateľ Račiansky muzeálny spolok, príbehy o Rači a ilustrácie príbehov od račianskych detí. Aj keď posledný bod, vinári a vinohradníci, sa nám nepodaril zrealizovať tak, ako sme očakávali, ale všetky ostatné sa naplnili s výborným výsledkom,“ uviedli tvorcovia knihy.

Knihu pomohli ilustrovať račianske deti v spolupráci s MŠ a ZŠ, ZUŠ na Vrbenského ul., projekt vydavatelia nazvali „Kreslíme si svoju knižku.“ Deti kreslili počas letných prázdnin na nádvorí Koloničovej kúrie, ale i v Obecnej záhrade.

„Celkom 164 račianskych detí vo veku od 4 do 18 rokov nakreslilo 189 obrázkov. Po náročnom výbere sme takmer stovku z nich rozmiestnili v knižke. Všetky obrázky, teda aj tie, ktorým sa neušlo miesto v knižke, sme pripravili do prezentácie na Facebooku a na výstavu kresieb, ktorá mala byť súčasťou krstu knihy v čase plánovaného „Adventného víkendu RMS“ na nádvorí Koloničkovej kúrie, s bohatým zábavným programom pre všetkých. Bohužiaľ naplánovaný Adventný víkend nám prekazili protipandemické opatrenia,“ uviedli tvorcovia knihy.

Knihu si budete môcť zakúpiť v sobotu 11. 12. v čase od 15:00 – 18:00 hod. na nádvorí Koloničovej kúrie za dodržania všetkých aktuálnych protipandemických opatrení. Cena knihy je 12,00 €. Deti, ktoré majú v knihe uverejnenú svoju kresbu si môžu zakúpiť jednu knihu v cene 8,00 €.

Pod stromček budete môcť zakúpiť svojim blízkym aj knihu Ľudovíta Havloviča „Rača“ – 10,00 €, i brožúrky o Rači aktuálne vydané OZ račan.sk – á 2,00 €.

„Hneď, ako sa uvoľnia protipandemické opatrenia, vás pozveme na slávnostnú autogramiádu, kde sa budete môcť porozprávať s autorkou, vypočuť si čítanie z knihy a pozrieť výstavu všetkých kresieb,“ doplnili tvorcovia knihy.

Knihu si môžete zakúpiť na nádvorí Koloničovej kúrie na námestí Andrej Hlinku v Rači pred Račianskym muzeálny spolkom v sobotu 11.12.2021 v čase od 15:00 – 18:00 hod., alebo objednať a prevziať po dohode na tel. čísle 0904 858 234.

Zoznam detí, ktoré majú v knižke svoje kresby:

Bachan Dominik, Bajanová Denisa, Bajanov Alica, Barlíková Adelka, Bitarová Karin, Brudňáková Miška, Čuban Michal, Danielka, Demská Linda, Fidesová Natália, Gašparíková Nina, Gaťová Liska, Gonda Jakub, Gonda Šimon, Grochová Ester, Havranová Alexandra, Herchlová Hana, Holásek Tomáš, Chmela Riško, Idlbeková – Idlbergová Monika, Inshaková Margaryta, Juríková Ivana, Jursová Tereza, Kamenárová Silvia, Kolláriková Ema, Kondelová Simona, Kožejová Anna, Krajčíková Sára, Križanová Veronika, Lužicová Juliana, Lužicová Zuzana, Máčajová Zina, Maniková Barborka, Markovská Olívia, Máťuš Sebastián, Merasická Aleandra. Mercheyková Michaela, Mikuš Daniel, Mokošová Ela, Montalvo Mateo, Mrázová Veronika, Mucha Filip, Naomi – Noemi, Olejárová Anna, Páleník Matúš, Paliatka Lukáš, Pisarčíková, Poláček Marko, Poláková Katarína, Príboj Samuel, Pundir Tereza, Pupáková Rea, Samuelová Michaela, Schererová Anna, Šafárik Richard, Šedíková Eliška, Škutová Vanesa, Šmilňák Adam, Švehlová Laura, Tonev Teodor, Turucz Samuel, Valentová Petra, Vaníčková Marína, Vargová Lucia, Zacharová Zoe, Závodská Tamara, Ziman Tomáš, Žitná Eliška, G. Sofi, Jelenčíková Eva.

foto: Račiansky muzeálny spolok

(fb, red)

Redakcia
Redakcia
Redakcia Bratislavského Večerníka predstavuje starosti a radosti v bratislavských mestských častiach. www.bratislavskyvecernik.sk

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne