2.8 C
Bratislava
piatok, 26. apríla 2024

Kandidát na starostu Juraj Ondruška upozornil na ďalší problém vo Vajnoroch

Najčítanejšie

Na Základnej škole na Osloboditeľskej ulici dochádza k plánovanej rekonštrukcii, ale stavebník nezabezpečil stavbu pred deťmi, a nevyužil všetky technické prostriedky na minimalizáciu dôsledkov výstavby.

„Tešíme sa, že sa naša základná škola na Osloboditeľskej ulici opäť rozširuje. No nemôže to byť na úkor zdravia a bezpečnosti detí, ktoré sa pohybujú v areáli. Už niekoľko týždňov rodičia upozorňujú na zlé podmienky detí z dôvodu prístavby na budove ZŠ. Samozrejme chápeme, že sa to nejako robiť musí. No deti by nemali trpieť respiračnými problémami či inými následkami vdychovania prachových častíc zo stavby,“ uviedol Juraj Ondruška.

„V súčasnosti existuje mnoho technických prostriedkov na minimalizáciu dôsledkov výstavby, len to niekto musí riešiť. Najväčšiu krivdu cítia detičky z MŠ, ktoré majú ihrisko v tesnej blízkosti zo staveniskom bez akejkoľvek bariéry zabraňujúcej nadmernému prášeniu. Rodičia na tento stav poukazujú už niekoľko týždňov. Problém vnímajú aj z hľadiska bezpečnosti, vstupná brána na stavenisko z hlavnej cesty je totiž neustále otvorená. Chcem poďakovať aktívnym rodičom a riaditeľke MŠ Andrejke Vajdovej, že sa im podarilo konečne nájsť aspoň dočasné provizórne riešenie náhradného ihriska v bývalom areáli ZŠ Šaldová,“ doplnil Ondruška.

Súčasný starosta Vajnor Michal Vlček na základe Ondruškovho podnetu kontaktoval stavebný dozor, a požiadal ich aby bezodkladne prijali opatrenia: „Vážený pán Ondruška, cením si Váš záujem o bezpečnosť detí, ktorý prezentujete aj takto verejne. Uisťujem Vás, že minimálne rovnaký záujem máme aj my aj vedenie školy a škôlky. Aj z tohto dôvodu pani riaditeľka Vajdová hľadala náhradné možnosti pre vonkajšie využitie detí a sprístupnili sme dvor a pre pani učiteľky zázemie na Šaldovej ulici, uviedol Vlček a pokračoval:

„Zároveň si dovoľujem uviesť, že zabezpečenie staveniska sa riadi projektovou dokumentáciou konkrétne v časti POV. Rovnako bez súhlasu stavebného dozoru je tretím osobám vstup na stavenisko zakázaný! Preto som sa dnes spojil so stavebným dozorom a požiadal, aby bezodkladne prijali opatrenia pre zamedzenie vstupu na stavbu nepovolaných osôb. Nemusí byť pre všetkých ľudí zrejmé, že na stavbe nemajú svojvoľne čo hľadať, tak ako ste to dnes urobili vy. Ďakujeme všetci pán Ondruška že sa vám nič nestalo. Pekný zvyšok dňa prajem,“ uviedol sarkasticky a zároveň zľahčoval celú situáciu súčasný starosta Vajnor Michal Vlček.

Ing. Juraj Ondruška, PhD. z VSV-Vinohradníckeho spolku Vajnory v komunálnych voľbách na starostu v roku 2018 skončil druhý za súčasným starostom Michalom Vlčekom (1327 hlasov), ktorý získal len o 182 hlasov viac ako Juraj Ondruška (1145 hlasov).

Ondruška i Vlček budú podľa kuloárnych informácií kandidovať aj v aktuálnych voľbách na jeseň 2022. Kampaň sa preto síce blíži, ale Juraj Ondruška je aktívny v mestskej časti Vajnory už od roku 2010.

Aktualizované:

Stavebník po medializácii problému pridal dočasné oplotenie:

Marián Luha
Marián Luhahttp://www.racianskyvecernik.sk
Som šéfredaktorom portálov Bratislavský Večerník a Račiansky Večerník. Študoval som na masmediálnych fakultách na univerzitách na Slovensku a v Českej republike. V minulosti som pôsobil vo viacerých printových a elektronických médiách. V súčasnosti okrem portálov Bratislavskyvecernik.sk, Racianskyvecernik.sk a Novomestskyvecernik.sk vediem aj portály Mediahub.sk a Retazce.sk, ktoré sa ale začiatkom roka 2023 zlúčili pod jeden brand Bratislavský Večerník.sk. Zároveň vediem i printové noviny Račiansky Večerník a Novomestský Večerník. Žijem v najkrajšej bratislavskej mestskej časti Rača.👍🍀😉 Svoje tipy na články mi môžete zasielať na e-mail: marian@luha.sk, alebo telefonicky, sms na 0950 355 504. Ďakujem. Články o Rači nájdete > TU

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne