1.8 C
Bratislava
piatok, 19. apríla 2024

Vedomostnú súťaž Duel šampiónov čaká 8 finálových kôl, v štvrtkovom prime time na Jednotke

Najčítanejšie

Jedinečný vedomostný súťažný kvíz Duel šampiónov odvysiela RTVS v novom vysielacom čase. Posled-ných 8 finálových kôl si diváci budú môcť pozrieť po novom každý štvrtok o 20.30 h na Jednotke, už od 21. apríla.

Vedomostné kvízy patria na obrazovkách RTVS tradične k veľmi obľúbeným formátom. Aj preto prichádza jedinečná vedomostná súťaž Duel šampiónov k divákom v novom vysielacom čase, každý štvrtok o 20.30 h na Jednotke.

Interaktívnu šou Čo ja viem, na ktorú boli diváci v tom čase zvyknutí, si budú môcť pozrieť hneď v piatok o 20.30 h, tiež na Jednotke. Štvrtky a piatky tak budú po novom patriť na Jednotke nielen zábave, ale najmä vedomostiam a novým poznatkom.

Duel šampiónov je jedinečným vedomostným kvízom, v ktorom si merajú sily tí najlepší z najlepších. Súťažia v ňom totiž viacnásobní víťazi relácie Duel, ktorí tak v kvíze Duel šampiónov môžu dokázať, ktorý z nich je naozaj najlepší.

V každej epizóde ich moderátor vystaví spolu štyridsiatim otázkam encyklopedického charakteru z rôznych oblastí spoločenského života: literatúra, film, fyzika, šport, dejiny, geografia, slovenčina či ekonómia.

Ako už diváci mohli vidieť, Duel šampiónov sa od klasic-kého Duelu líši aj tým, že súťažiaci okrem svojich odpovedí aj vysvetľovali, prečo si zvolili danú otáz-ku, takú či onakú výšku finančnej stávky a tiež ako vnímali svojho protivníka a jeho vedomostnú silu.

V súťaži sa divákom predstavilo sedem najúspešnejších hráčov z histórie relácie Duel. Najúspešnej-ším z nich je Slavo, ktorý vyhral neuveriteľných 33-krát. Ďalším súťažiacimi je Martin, ktorý vyhral 24-krát, Dušan, ktorý vyhral 17-krát, Ondřej, ktorý sa stal víťazom 17-krát, Andrej, ktorý vyhral 15-krát, či Eva a Pavol, ktorí sa víťazstvu tešili 12-krát.

Na televíznych obrazovkách Jednotky sa Duel šampiónov objavuje od 11. februára. Spolu je pripravených 29 epizód, z ktorých prvých 18 bolo odvysielaných v podvečernom čase každý piatok a sobotu na Jednotke, posledné tri sa vysielajú podvečer 19.,20. a 21.apríla. Osem finálových častí odvysiela Jednotka v novom vysielacom čase, každý štvrtok o 20.30 h.

„Veľmi sa teším, že tak výborná vedomostná súťaž, akou Duel je, dostáva svoj čas v prime time. Je to dôkazom toho, že diváci majú záujem aj o náročnejšie formáty, majú záujem o nové vedomosti a poznatky. Počas celej existencie relácie Duel sa snažíme veľmi aktívne zaraďovať pripomienky a návrhy našich divákov do relácie. Duel šampiónov je toho dôkazom, pretože vznikol na základe diváckych podnetov, ktoré si žiadali zmysluplný formát ako by sa najlepší hráči mohli vrátiť opäť do hry,” povedal Gregor Mareš, ktorý reláciu Duel moderuje už viac ako 10 rokov.

Duel šampiónov si v jeho 8 finálových kolách môžete pozrieť každý štvrtok o 20.30 h na Jednotke.

(ts)

Redakcia
Redakcia
Redakcia Bratislavského Večerníka predstavuje starosti a radosti v bratislavských mestských častiach. www.bratislavskyvecernik.sk

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne