12.1 C
Bratislava
piatok, 19. apríla 2024

Dobré rádio rozširuje program aj tím. Prichádzajú Kicka a Luki Turiak

Najčítanejšie

V období vrcholiacej pandémie, presne 17. novembra 2021, sa internetové Dobré rádio navždy zmenilo. Ako prvá ožila totiž jeho nitrianska frekvencia v FM pásme a za veľmi krátky čas stanica rozvysielala aj ďalšie svoje frekvencie na Slovensku.

Teraz mu povedali áno aj ďalší ostrieľaní moderátori, Michaela Kicka Kicková a Lukáš Luki Turiak. Zmeny v programe tým však nekončia.

Vlaňajšia jeseň sa niesla v znamení rozhlasového zemetrasenia. Na pozadí viacerých zmien v majetkových a vlastníckych štruktúrach veľkých a stabilných rádií sa pôvodne internetové Dobré rádio presunulo do FM pásma a narušilo tak snahy o koncentráciu rozhlasového trhu medzi dvoch najväčších komerčných hráčov.

Za polroka svojho vysielania si vybudovalo nielen solídnu poslucháčsku základňu, ale zároveň pozitívne prekvapilo aj členov Rady pre vysielanie a retransmisiu.

„Na ostatnom verejnom vypočutí sme zabodovali a získali sme viac nových frekvencií, než sme dúfali. Veľmi dôsledne a premyslene budujeme rozhlasovú stanicu, ktorá sa stáva atraktívnou nielen pre inzerentov, ale ako dôveryhodného partnera ju vníma i samotná licenčná rada. Teší nás, že neustále rozširujeme svoje pokrytie a dokazujeme tak, že sme relevantnou súčasťou nášho trhu. Sme hrdí na skutočnosť, že náš hudobný aj spravodajský formát poslucháči vnímajú veľmi pozitívne,“ hovorí majiteľ Dobrého rádia Róbert Sedlák.

Rozhlasová stanica má v súčasnosti rozvysielaných sedem frekvencií, pričom na ostatnom výberovom konaní získala pokrytie okrem iného aj v Bratislave a už tak viac nebude jediným rádiom na svete, ktoré vysiela z mesta, v ktorom sa nedá naladiť.

„Momentálne robíme maximum pre skvalitňovanie a rozširovanie pokrytia, no zároveň si veľmi zakladáme na rozširovaní moderovaného programu. Som rád, že naša idea zaujala ďalších skúsených moderátorov, Kicku a Lukiho,“ pokračuje Sedlák.

Do tímu prichádzajú skúsené posily

Zmeny v programe Dobré rádio zrealizovalo v pondelok 16. mája. „Ide o ďalší prejav toho, do akej miery sme zodpovedným a stabilným médiom. Všetko, čo sme členom Rady a našim poslucháčom sľúbili, sme dodržali. Navyše, snáď v najkratšom možnom čase spúšťame aj naše vysielače. Aj to je dôvod, pre ktorý sa Kicka s Lukim pridali do nášho tímu a my sa veľmi tešíme, že prispejú k nášmu cieľu, hrať skutočne tie najväčšie hity a hovoriť len dobré správy s patričnou dávkou humoru, dobrej nálady a profesionality.
Náš CHR hudobný formát musí byť v súlade s naším prejavom a imidžom,“ dopĺňa Róberta Sedláka Adam Bačkor, programový riaditeľ stanice.

Michaela „Kicka“ Kicková aj Lukáš „Luki“ Turiak prichádzajú do Dobrého rádia z prostredia najpočúvanejších komerčných staníc, aby tak pomohli novému projektu rásť.

Nové hlasy vo vysielaní Dobrého rádia pribudli v rannej aj novej popoludňajšej šou. Dobré ráno s Adamom a Kickou posilnila práve žilinská rodáčka, ktorá už skúsenosti s rannou šou má.

„So značkou a myšlienkou Dobrého rádia som sa zžila veľmi rýchlo. Sama vyhľadávam vo svojom súkromí len dobré správy a energie mám na rozdávanie tiež. Je to projekt, ktorý sa z online prostredia úspešne dokázal posunúť do FM pásma. Aj keď ho ešte veľa ľudí nepozná, viem, že aj ja mu môžem pomôcť rásť a zároveň v ňom budem rásť aj ja sama. Je to podľa mňa skvelá príležitosť. Je tu so mnou tím skvelých a šikovných ľudí, čo majú chuť a chtíč budovať základy skvelého rádia,“ hovorí o svojom rozhodnutí pripojiť sa k tímu Dobrého rádia Kicka.

Ranná šou sa v Dobrom rádiu začína každý pracovný deň už od 5.30 hod. a trvá do deviatej hodiny rannej.

Novinkou vo vysielaní je Dobrá šou. Popoludňajší drive-time sa v Dobrom rádiu začína o 14.30 a končí o šiestej večer. Doterajší hlas rannej šou, Katka Andrejcová, sa poslucháčom Dobrého rádia prihovára v spoločnosti Lukiho Turiaka, a to počas každého pracovného dňa.

„Ako Kicku, rovnako aj mňa zaujala myšlienka Dobrého rádia prinášať do spoločnosti tak veľmi potrebné dobré správy. Kolektív je skvelý a páči sa mi, že môžem aj ja prispieť svojimi skúsenosťami k tejto dobrej myšlienke. Z Dobrej šou mám veľkú radosť a verím, že budeme skutočne dobrým spoločníkom na cestu domov,“ hovorí Luki Turiak.

Dobré rádio je súčasťou mediálneho domu Dobré médiá, pod ktorý spadá aj spravodajský portál dobrenoviny.sk a hobby magazín tojenapad.sk. Denne ponúka až 17 spravodajských blokov, moderované vysielanie a hudobné novinky do vysielania nasadzuje veľmi promptne, čím hudobný formát CHR (súčasné hity) dodržiava najviac zo súčasných komerčných rozhlasových staníc.

Dobré rádio spustilo vysielanie v FM pásme 17. novembra 2022. Nedávno od licenčnej rady získalo ďalšiu sadu frekvencií, okrem iného v Bratislave, Banskej Bystrici či v Poprade. Dobré rádio chce všetky pridelené frekvencie rozvysielať do konca roka 2022.

(ts)

Redakcia
Redakcia
Redakcia Bratislavského Večerníka predstavuje starosti a radosti v bratislavských mestských častiach. www.bratislavskyvecernik.sk

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne