9.4 C
Bratislava
utorok, 23. apríla 2024

Nové Mesto pripravuje plán rozvoja mestskej časti

Najčítanejšie

Mestská časť Bratislava-Nové Mesto začala s prípravou strategického dokumentu Plán hospodárskeho a sociálneho rozvoja (PHSR) na roky 2022 až 2030. Práce na zbere dát a dokumentov a ich analýza odštartovali na jar tohto roku. V týchto dňoch samospráva rozbehla druhú fázu, ktorej súčasťou je aj prieskum názorov obyvateľov.

„Chceme zistiť, ako sú Novomešťanky a Novomešťania spokojní s kvalitou života v Novom Meste a zároveň sa od nich dozvedieť ich predstavu o budúcom smerovaní mestskej časti,“ konštatoval starosta Nového Mesta Rudolf Kusý.

Anonymný dotazník je k dispozícii na webovej stránke mestskej časti www.banm.sk. K online verzii pribudne tlačová verzia, ktorú mestská časť doručí do novomestských domácností.

Na jeho vyplnenie majú záujemcovia čas do piatka 17. júna. Všetky odpovede budú spracované anonymne, všetky údaje budú slúžiť výlučne na spracovanie súhrnných štatistických výstupov.

Novomestská samospráva podľa starostu Rudolfa Kusého v tejto súvislosti paralelne diskutuje aj so zástupcami inštitúcií, ktoré v Novom Meste pôsobia, zástupcami mimovládnych organizácií a s rôznymi odborníkmi.

„Cieľom je definovať kľúčové výzvy a problémy od všetkých relevantných aktérov, ktorí môžu a majú záujem participovať na rozvoji mestskej časti,“ vysvetlil starosta Kusý.

Po spracovaní výsledkov analytickej časti sa uskutoční verejná prezentácia. Následne samospráva začne pracovať na definovaní prioritných oblastí ďalšieho rozvoja mestskej časti.

„V konečnej fáze tvorby Programu hospodárskeho a sociálneho rozvoja bude vypracovaný Akčný plán, ktorého súčasťou už budú konkrétne projektové aktivity. Koncom júna bude návrh verejne prezentovaný a ľudia budú môcť tento návrh pripomienkovať. Celkové ukončenie spracovania PHSR očakávame na jeseň,“ doplnil Kusý.

(ts)

Redakcia
Redakcia
Redakcia Bratislavského Večerníka predstavuje starosti a radosti v bratislavských mestských častiach. www.bratislavskyvecernik.sk

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne