4 C
Bratislava
piatok, 19. apríla 2024

Kino Lumiér: Tipy na filmy a filmové festivaly

Najčítanejšie

Milé diváčky, milí diváci, ako už viete Kino Lumière svoje brány dočasne zatvorilo. V tohto týždňovom newsletteri, okrem filmových tipov by vás chceli srdečne pozvať na prvé premietanie v náhradných priestoroch pod taktovkou Kina Lumière. Ako každý rok aj tento, sa zapojili do medzinárodného projektu European Cinema Night.

V kine Klap na Svoradovej 2 premietnú film Pán Jones poľskej režisérky Agniezsky Holland. Nižšie sa dočítate podrobné informácie o premietaní.

V dňoch 9. -10. decembra sa uskutoční aj Slávnosť krátkeho filmu v A4 – priestore súčasnej kultúry. Môžete sa tešiť na bohatý program plný slovenských i zahraničných krátkych filmov a diskusií. Ďakujú za podporu a tešia sa na skoré stretnutie.

European Cinema Night 2022

Kino Lumière v spolupráci s Filmovou a televíznou fakultou VŠMU a Ústavom pamäti národa sa zapojilo do medzinárodného projektu European Cinema Night, ktorého cieľom je osláviť mimoriadne európske filmy.

V piatok dňa 9. decembra 2022 o 18:30 premietnu na FTF VŠMU v kinosále Klap na Svoradovej ulici 2 exkluzívne film Pán Jones  režisérky Agnieszky Holland.

Životopisná dráma o waleskom novinárovi, ktorý pomohol demaskovať utópiu stalinského Ruska, keď ako prvý západný svet informoval o hladomore na Ukrajine. Film o zabudnutom hrdinovi, ktorý inšpiroval aj literárnu tvorbu Georga Orwella, mal svetovú premiéru v hlavnej súťaži na Berlinale a zahrali si v ňom James Norton a Peter Sarsgaard.

S premietaním bude spojené i sprievodné podujatie v podobe lektorského úvodu filmovej teoretičky a kritičky doc. Kataríny Mišíkovej, PhD. a diskusie po filme s názvom Stalinov Sovietsky zväz – ilúzie versus realita.

Moderovať diskusiu bude historik Mgr. Peter Jašek, PhD. z Ústavu pamäti národa a diskutovať bude s historikom a právnikom doc. Ondrejom Podolcom, PhD. Vstup na predstavenie je voľný.

Slávnosť krátkeho filmu 2022

Blíži sa zimný slnovrat, ku ktorému neodmysliteľne patrí Slávnosť krátkeho filmu. Príďte symbolicky osláviť najkratší deň v roku štyrmi magickými premietaniami krátkych filmov.

Zistite, v čom spočíva čaro filmového jazyka, a spoznajte výnimočné filmárky a výnimočných filmárov. Slávnosť krátkeho filmu sa tento rok uskutoční v A4 – priestore súčasnej kultúry v dňoch 9. – 10. decembra 2022. Viac informácií o podujatí nájdete > TU.

(ts)

Redakcia
Redakcia
Redakcia Bratislavského Večerníka predstavuje starosti a radosti v bratislavských mestských častiach. www.bratislavskyvecernik.sk

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne