6.4 C
Bratislava
streda, 24. apríla 2024

Predpredaj lístkov spustený: na letnú dovolenku v Chorvátsku tento rok až 3-krát týždenne už od mája do októbra aj s autom a motorkou

Najčítanejšie

Slováci budú môcť opäť v letnej sezóne cestovať do svojej obľúbenej destinácie v Chorvátsku zábavne, bezpečne, komfortne a ekologicky. Už tretí rok po sebe totiž Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) v spolupráci s rakúskym dopravcom Österreichische Bundesbahnen (ÖBB) vypraví vlaky do Splitu.

Cestujúci si tak oddýchnu už priamo počas cestovania na dovolenku a nemusia sa starať o premávku na ceste a s tým spojené prípadné nepríjemnosti.

Navyše tým, že sa Chorvátsko stalo od 1. januára tohto roka súčasťou schengenského priestoru, na hraniciach Slovinska a Chorvátska už neprebieha v nočných hodinách hraničná kontrola, čo prispieva k pohodliu cestovania. Zároveň Chorvátsko od tohto dátumu prijalo aj spoločnú európsku menu euro, namiesto kuny.

Pravidelné vlakové spojenie z Bratislavy do Splitu a späť môžu cestujúci po novom využiť od 3. mája do 7. októbra. Vlak bude vyrážať trikrát týždenne z bratislavskej hlavnej stanice každú stredu, piatok a nedeľu o 15:53 a zo Splitu zas každý pondelok, štvrtok a v sobotu o 17:29. Okrem auta či motorky si na dovolenku môžete zobrať aj svojho domáceho miláčika.

Minulý rok sa autovlakom do a zo Splitu odviezlo celkovo 8 796 cestujúcich, 3 826 z nich využilo lôžkové vozne. Spolu sa do a z Chorvátska naším vlakom prepravilo 557 motoriek a 444 áut.

Autovlak s maximálnou kapacitou 20 miest na prepravu osobných automobilov bude radený z najmodernejšieho klimatizovaného oddielového vozňa ZSSK na sedenie, z klimatizovaných lôžkových vozňov a ležadlového vozňa.

V cestovnom lístku v lôžkovom vozni je zahrnutý aj welcome drink a plnohodnotné raňajky. Počas celej prepravy si cestujúci môžu vo vlaku zakúpiť tiež občerstvenie a nápoje, a to v lôžkovom vozni u stewarda. Železničná stanica i terminál vykládky automobilov sú v Splite lokalizované priamo v centre mesta oproti prístavnému terminálu lodí na jednotlivé chorvátske ostrovy.

Predaj lístkov je už spustený s možnosťou predpredaja 180 dní. V súčasnosti je vypredaných takmer 500 lístkov pre osoby v autovlaku do Splitu.

Všetky potrebné informácie k ceste autovlakom do Splitu nájdete aj na webe www.zssk.sk/split. Ak ste sa rozhodli nechať auto doma, no radi by ste prebádali Chorvátsko aj mimo turistických destinácií, využite požičovne áut a jazdite slobodne po krajine.

(ts, red)

Redakcia
Redakcia
Redakcia Bratislavského Večerníka predstavuje starosti a radosti v bratislavských mestských častiach. www.bratislavskyvecernik.sk

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne