5.6 C
Bratislava
sobota, 27. apríla 2024

Toto je 5 najlepších súčasných slovenských futbalistov

Najčítanejšie

Zrejme všetci vieme, že Slovensko nie je zrovna futbalovou veľmocou, ale to vonkoncom neznamená, že nemáme v ohni pár horúcich želiezok. Aj keď nám napadne mnoho mien z minulosti, aj v súčasnosti nám vo svete robí dobre meno viacero kvalitných hráčov.

Toto je 5 mien, ktoré vám určite budú známe. Tento zoznam bol zostavený na základe názorov expertov a pozostáva len z aktívnych hráčov. O poradí, či o tom kto mal a nemal byť do výberu zaradený, môžete pravdaže polemizovať. Vyjadriť svoje predpoklady a komu fandíte môžete aj aktívnou cestou, a to napríklad cez https://online-stavkovanie.com/tipsport-registracia/

Marek Hamšík

Niektorými rovno nazývaný najlepším slovenským hráčom všetkých čias, Hamšíka vôbec netreba predstavovať. Tento stredopoliar hral v tíme Neapolu už od roku 2007, a dlho bol aj jeho kapitánom. S páskou na ruke viedol svoj tím k výhre dvoch titulov Coopa Italia a jedného Supercoppa Italiana. Z Neapolu odišiel v roku 2019, ale budú si ho pamätať aj ako klubového rekordéra v počte v strelených gólov. Na konte má za tento tím až 121 gólov.

Milan Škriniar

Tento 28-ročný stredný obranca v súčasnosti pôsobí v klube Inter Miláno, v najvyššej talianskej súťaži. Tento vysoký obranca sa vyznačuje ako silou, tak aj precíznosťou hry a prihrávok. Taktiež je známy aj ako prirodzený líder nielen na hracom poli, ale aj mimo neho. Ukázal sa ako kľúčový hráč, ktorý pomohol svojmu tímu vyhrať taliansky titul v sezóne 2020-2021.

Martin Dubrávka

Čo by to bol za zoznam, kebyže doňho nie je zapojený nejaký ten brankár? Najlepším súčasným brankárom Slovenska je Martin Dubrávka, ktorý práve chytá za Newcastle United v najvyššej Anglickej súťaži. Tento brankár je známy najmä svojou výbornou prácou s nohami. Dokonca sa hovorí, že pôvodne mal byť radšej stredopoliar, než brankár. Každopádne, perfektne mu to sedí aj v bránke a dokazujú to jeho výsledky.

Stanislav Lobotka

Opäť sa presúvame do Neapolu a opäť k stredopoliarovi. Loborka síce hrá v Neapole len od 2019, týmto prestupom sa ale stal najdrahším Slovákom v histórii. Lobotka sa vyznačuje výborným prihrávaním a schopnosťou dostať tím z ťažkých situácii, čím často prispel nie len v klubových súťažiach, ale aj v reprezentácii.

Ondrej Duda

Duda je stredopoliar, ktorý momentálne hrá za Hellas Verona v najvyššej talianskej súťaži, kam bol požičaný zo svojho domovského klubu FC Kolín, hrajúceho v Bundes lige. K menu mu však slúžia aj jeho výkony v slovenskej reprezentácii, kde sa dlhodobo ukazuje ako kľúčový hráč. Je to presný a silný útočník, ktorý dokáže skórovať v kritických momentoch a zvrátiť hru.

Na zozname chýba napríklad taký Martin Škrtel, ktorého sa nedalo zaradiť, keďže pár mesiacov dozadu oficiálne ukončil svoju profesionálnu kariéru. Naďalej však hráva v nižšej lokálnej lige za svoj tím z detstva – FK Hajskala Ráztočno. Ostatných päť spomenutých hráčov sú v súčasnosti hráčmi, ktorí najväčšmi mútia vody na medzinárodnej úrovni. Nezanechali však veľké ohlasy len v klubových súťažiach, ale aj v tíme slovenskej reprezentácie.

(pr)

Redakcia
Redakcia
Redakcia Bratislavského Večerníka predstavuje starosti a radosti v bratislavských mestských častiach. www.bratislavskyvecernik.sk

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne