7.2 C
Bratislava
piatok, 26. apríla 2024

Obľúbené cestovateľské besedy v Rači pokračujú výletom na severozápad USA

Najčítanejšie

Veľmi obľúbené a navštevované cestovateľské besedy v Kultúrnom stredisku v Rači na Žarnovickej ulici pokračujú v stredu 5. apríla o 18 h.

Spolu s Michalom Knitlom sa prejdeme spomienkami jeho pešími cestami po Colorade z Denveru do Duranga. Po ceste späť sa pozrieme do Národných parkov Arches, Canyonlands, Black Canyon of Gunnison, Rocky Mountains ako aj do štátneho parku Dead Horse Point.

Potom sa Michal Knitl presunul letecky na Aljašku, aby počas 5 týždňov prechádzal viac ako 300 kilometrov, väčšinou mimo vyznačených chodníkov, vrátane šiestich dní v Denali.

Posledné dva týždne potom objavoval oblasť Pickets, kráčal pri horách Mount Baker a Shuksan a spoznávam Národný park Olympic vo Washingtone.

Michal Knitl je hlavný organizátor festivalu a cestovateľských prednášok pod názvom „Cestou necestou“. Vyrastal v Bratislave. Cestovať začal počas vysokej školy. Najprv program Work and Travel v USA, neskôr po Európe a po ukončení štúdia manažmentu ľudských zdrojov v Bratislave, sa vydal na 15 mesiacov do Južnej Ameriky.

O svojej ceste napísal aj cestopis „Na juhoamerickej vlne“. Na prelome rokov 2011/12 strávil necelých 15 mesiacov v Strednej Ázii a na indickom subkontinente, o čom napísal cestopisy „Hodvábny vietor“ a „Farebný svet„.

Živí sa prezentovaním a písaním o cestovaní, počas zimy je snowboardovým inštruktorom. Je organizátorom cestovateľských festivalov Cestou necestou a taktiež najaktívnejším couchsurferom na Slovensku a jedným zo 100 najaktívnejších couchsurferov na svete.

Cez 500 nocí prespal na viac ako 200 gaučoch na troch kontinentoch. A ďalších 50 ľudí ho hostilo len tak. Napríklad aj v jurte v Kirgizsku, keď išiel okolo. Keď cestuje, zaujímajú ho dve veci: život domácich a hory.

(ts, red)

Redakcia
Redakcia
Redakcia Bratislavského Večerníka predstavuje starosti a radosti v bratislavských mestských častiach. www.bratislavskyvecernik.sk

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne