7.1 C
Bratislava
utorok, 23. apríla 2024

RTVS získala ocenenie Panta Rhei Awards 2022 za knihu Pečie celé Slovensko

Najčítanejšie

Vydavateľstvo Media RTVS získalo cenu v kategórii Životný štýl – kniha roka 2022 v ankete vydavateľstva Panta Rhei. RTVS bodovala knihou Pečie celé Slovensko.

„Chcem poďakovať všetkým fanúšikom šou pečie celé Slovensko, ktorí ocenili pekárske a cukrárske inšpirácie, ktoré poznali z televíznych obrazoviek aj v knižnej podobe. Veľmi ma teší, že RTVS inšpiruje svojich divákov a poslucháčov prostredníctvom kníh a hudobných nahrávok, ktoré sa medzi nich dostávajú vďaka vydavateľstvu Media RTVS,“ vyjadril sa generálny riaditeľ RTVS Ľuboš Machaj.

Celosvetovo obľúbená šou, ktorá sa vysielala vo viac ako 30 krajinách, dorazila vďaka RTVS aj na Slovensko. Relácia Pečie celé Slovensko si získala pozornosť a srdcia tisícov divákov a diváčok a teraz sa k nim dostáva aj v knižnej podobe. Novú pekársku knihu slávnostne uviedli do života už v novembri 2022 na knižnom veľtrhu Bibliotéka.

„Verím, že kniha bude mať rovnaký úspech, ako relácia Pečie celé Slovensko, ktorej druhá séria aktuálne láka k televíznym obrazovkám každú nedeľu státisíce divákov. Mám úprimnú radosť, že relácia, ktorá je o láske k pečeniu a tradíciám, ale aj vzájomnej láske medzi ľuďmi, si získala v týchto časoch srdcia množstva divákov. Aj vďaka knižnej podobe z vydavateľstva RTVS môžeme túto lásku šíriť ďalej medzi ľudí,“ povedal vtedy generálny riaditeľ RTVS Ľuboš Machaj.

„Odozva divákov po odvysielaní prvej série bola obrovská a som rád, že sa RTVS podarilo dať naše recepty do knižnej podoby. Je to taký predčasný vianočný darček pre nás, súťažiacich z prvej série, ale hlavne pre všetkých fanúšikov pečenia,“ vyjadril sa vtedy víťaz 1. série šou, Miroslav „Miňo“ Macuľa.

V knihe Pečie celé Slovensko nájdete pekárske inšpirácie na bábovky, torty, makrónky a tartaletky, ale aj slané pečivo, quiche, domáci chlieb či mrkvové dezerty. Vyskúšať si môžete tiež torty so želatínou, tvarované ovocie, cheescakes aj pečené nanuky.

Prekvapte svojich blízkych kuchárskym majstrovstvom, inšpirujte sa alebo si vyskúšajte upiecť niečo, čo ste ešte nepiekli. Pekárska kniha Pečie celé Slovensko je dostupná v e-shope RTVS.

(ts)

MediaHub.sk
MediaHub.sk
Mediahub.sk je mediálny portál, ktorý pôvodne vznikol v roku 2013 ako Masmediálne.info. Zaoberá sa masmediálnou a marketingovou komunikáciou. Jeho súčasťou do roku 2023 bol portál s televíznymi reklamami Spoty.mediahub.sk, ktorý vznikol v roku 2017. Portál Mediahub.sk sa začiatkom roku 2023 zlúčil s portálom BratislavskýVečerník.sk.

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne