16.5 C
Bratislava
štvrtok, 2. mája 2024

Letná dovolenka s deťmi v Tatrách

Najčítanejšie

Letné prázdniny už sú tu, čo znamená, že mnohí rodičia už premýšľajú nad tým, kam sa tento rok vyberú na dovolenku s celou rodinou. Premýšľate nad svojou dovolenkou aj vy? Po dlhej dobe môžete skúsiť vymeniť zahraničné more za slovenské hory. Ak sa obávate, že s deťmi to v horách nebude jednoduché, pokúsime vás presvedčiť o opaku.

Dovolenka na Slovensku s deťmi nie je prekážkou, ba naopak. Mnohé rezorty ponúkajú detské programy a na mnohé miesta sa bez problému dostanete aj s kočíkom. V dnešnom článku vám ukážeme, ako zabavíte deti v krásnych Tatrách.

Kde sa s deťmi môžete v Tatrách vydať?

Turistika v horách

1. Prechádzky okolo plies
Štrbské pleso, Jamské pleso či Wolkerove jazierka. To všetko sú miesta, kde sa bez problémov dokážete vydať s deťmi na výlet. Ide o nenáročné prechádzky, ktoré zvládnu aj menšie deti. Na mnohých miestach, napríklad na Štrbskom plese, sú deťom zároveň k dispozícií rôzne atrakcie.

2. Náučné chodníky
Vyznačené turistické trasy nájdete naprieč celými Tatrami. Podľa náročnosti a dĺžky si viete vybrať trasu na mieru. Odporúčame vám navštíviť oficiálne stránky Vysokých Tatier, kde nájdete všetky potrebné informácie, na základe ktorých si náučný chodník vyberiete. Nezabudnite si pred dlhou prechádzkou poriadne posilniť imunitu.

3. Jaskyňa
V Tatrách sa nachádza iba jedna jaskyňa, ktorá je sprístupnená verejnosti – Belianska jaskyňa. Pre deti bude skutočne zážitok vidieť jaskyňu zvnútra. V jaskyni je však potrebné veľa chodiť a nachádza sa tam niekoľko desiatok schodov, preto vám v prípade malých detí odporúčame skôr nosítko alebo šatku. S kočíkom sa dovnútra nedostanete.

Dovolenka za zábavou

1. Chodník korunami stromov
Známou atrakciou v Bachledovej doline je nepochybne Chodník korunami stromov. Po ceste vás neminú náučné tabule, dokonca aj malé stanovištia pre deti. Deti určite poteší suchý tobogán, ktorým sa môžu zviesť dole z hlavnej vyhliadky. Bachledovova dolina sa nachádza v Ždiari, v Belianskych Tatrách, dokážete v tejto lokalite zohnať skutočne lacné ubytovanie.

2. Hrebienok
Hrebienok je obľúbenou destináciou všetkých rodičov nad Starým Smokovcom. Nájdete tam interaktívnu galériu svetla Kvantarium, zúčastniť sa môžete Medvedích dní, zviesť sa z Hrebienka do Starého Smokovca na terénnej kolobežke. V Starom Smokovci určite nevynechajte návštevu Tricklandie, ktorá zaujme deti aj rodičov.

3. Lanovky
Deti sa rovnako veľmi potešia jazde lanovkou, ktorá je skutočným zážitkom. Lanovkou sa dostanete na spomínaný Hrebienok (ide o pozemnú lanovku), na Skalnaté pleso či na Lomnický štít. O Lomnický štít býva celoročne veľký záujem, preto si kúpte lístok na lanovku v dostatočnom predstihu.

Kam vyraziť za vzdelaním?

1. Múzeum TANAP
Aj počas leta sa deti môžu vzdelávať zábavnou formou. Vziať ich môžete napríklad do múzea tatranskej prírody v Tatranskej Lomnici. Deti majú možnosť spoznať faunu a flóru našich veľhôr a dospelí sa môžu dozvedieť niečo o tom, ako sa Tatry postupne sprístupňovali ľuďom.

2. Pedal Planet
Majú vaše deti obľubu v autíčkach? Potom určite nevynechajte zbierku Pedal Planet. Ide o skutočne obrovskú zbierku šliapacích autíčok. Obľúbenú atrakciu nájdete v Novej Polianke. Aj tým najmenším sa budú určite páčiť rôzne farebné autíčka.

3. Poliankovo
V inej Polianke, tentokrát v Tatranskej Polianke nájdete Poliankovo. V ňom sa môžete s deťmi vydať na expedíciu na Severný Pól. Digitálna galéria vám ukáže jedinečný život ďaleko za našimi hranicami. K dispozícií je aj možnosť 3D prehliadky.

Ísť na dovolenku s deťmi do Tatier je určite dobrým nápadom. Deťom sa bude páčiť nielen príroda, ale aj všetky atrakcie, ktoré Tatry svojim návštevníkom ponúkajú. Ak by deťom predsa len chýbala voda a more, môže ich vziať do neďalekého AquaCity v Poprade.

Ak sa presvedčíte o tom, ktoré miesta sú vhodné pre deti, dajte o nich vedieť svojim známym, aby čoraz viacej Slovákov spoznávalo cez leto svoju vlastnú krajinu.

Redakcia
Redakcia
Redakcia Bratislavského Večerníka predstavuje starosti a radosti v bratislavských mestských častiach. www.bratislavskyvecernik.sk

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne