11.7 C
Bratislava
sobota, 18. mája 2024

Máte problém so zápachom vo vašej žumpe? Využite baktérie

Najčítanejšie

Nachádza sa na vašom dvore alebo na záhrade kanál či žumpa? Dokým žumpa nezapácha, ani neviete, že existuje. Problém prichádza, ak sa žumpa začne plniť, neodteká a má prenikavý zápach. V takom prípade musíte postupovať rýchlo. K dispozícií máte účinné baktérie, ktoré zaberú veľmi rýchlo a zbavia vás vášho problému.

Baktérie do septiku sú novinkou, sú stálou súčasťou ponuky baktérií, ktoré pomáhajú ľuďom uľahčovať prácu na záhrade alebo v blízkosti obydlí. Baktérie sa nám väčšinou spájajú s chorobami a vnímame ich negatívne. Vedeli ste však, že existujú aj prospešné baktérie?

Ako veľmi vám vedia takéto baktérie pomôcť?

Rozkladajú usadené nečistoty

Hlavnou úlohou baktérií je rozložiť všetky usadené kaly a usadeniny, ktoré sú častokrát pôvodcami nepríjemného zápachu. Rozkladať vedia aj toaletný papier. Vďaka likvidácií organických usadenín ostáva vaša žumpa čistá a priechodná.

Šetria peniaze za vývoz

Ak by ste o baktériách nevedeli a vaša žumpa by sa naplnila a veľmi by zapáchala, museli by ste si zaplatiť za vyčistenie a vývoz. Vďaka baktériám tak ušetríte niekoľko eur. Stačí vám pár miliónov baktérií v jednom balení a máte problém vyriešený.

Menia odpad na vodu

Baktérie schopné rozložiť tuhý organický odpad na vodu. Rozložiť vedia aj fekálie, či iné materiály, ktoré sa nachádzajú v žumpe. Baktérie teda zabezpečujú neustály prietok vody a eliminujú upchatie.

Ak máte problém s čističkou vody, latrínou či kompostom, na všetko viete využiť prospešné baktérie. Rovnako existujú aj baktérie do jazierka alebo baktérie do potrubí.

Baktérie do žumpy nevyužijete len doma, využiť ich môžete v lete napríklad aj na chatách. Ak chcete nakúpiť výhodnejšie, máte k dispozícií aj baktérie, ktoré sa starajú o vašu žumpu počas jesene a zimy, pretože žumpu je potrebné zazimovať.

(ts)

Redakcia
Redakcia
Redakcia Bratislavského Večerníka predstavuje starosti a radosti v bratislavských mestských častiach. www.bratislavskyvecernik.sk

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne