23.4 C
Bratislava
sobota, 4. mája 2024

Rezort vnútra obsadil prvé miesto v súťaži „Do práce na bicykli“

Najčítanejšie

Do celoslovenskej kampane Do práce na bicykli sa pravidelne zapája aj rezort vnútra. Tento rok vybojovali zamestnanci Ministerstva vnútra SR prvú priečku v súťaži, ktorej cieľom je podpora ekologickej nemotorovej dopravy. Ocenenie v kategórii najaktívnejšia spoločnosť prevzal štátny tajomník Ministerstva vnútra SR Tomáš Oparty.

Vyhlasovateľom kampane je Ministerstvo dopravy SR, výsledky 10. ročníka vyhodnotili v piatok 14. júla v Bratislave. Súťaž sa konala počas celého júna a zapojiť sa do nej mohli dvoj- až štvorčlenné tímy zamestnancov firiem, inštitúcií a organizácií v tých mestách a obciach, ktoré sa zaregistrovali do kampane.

Za ministerstvo vnútra súťažilo 265 zamestnancov v 82 tímoch. Spolu najazdili na bicykli viac ako 48 268 km počas 4 505 jázd, čím ušetrili viac ako 12 000 kg emisií CO2.

„Ministerstvo vnútra ako jeden z najväčších zamestnávateľov na Slovensku sa pravidelne umiestňuje na medailových priečkach v súťaži Do práce na bicykli. Teší ma, že po minuloročnom druhom mieste sa ministerstvo vnútra stalo tento rok víťaznou spoločnosťou. Víťazmi sú ale všetci, ktorí sa zapojili do kampane s ušľachtilým cieľom. Ďakujem kolegom, ktorí touto aktivitou prispeli k ochrane životného prostredia a zároveň spravili veľa pre vlastné zdravie. Prajem bezpečné kilometre na dvoch kolesách po celý rok,“ povedal štátny tajomník Tomáš Oparty.

Najviac kilometrov v nohách (viac ako 3 000 km) má za rezort vnútra tím s názvom QWERTY OKYB, ktorý vytvorili kolegovia z oddelenia kybernetickej bezpečnosti v Bratislave. Zaujímavosťou je, že ide o odborníkov v oblasti IT, ktorí väčšinu pracovnej doby strávia za počítačom a riešia kybernetické hrozby a útoky.

Druhým v poradí bol tím OPP LM z Liptovského Mikuláša (viac ako 2 600 km). Tretím najúspešnejším kolektívom v rezorte boli Cyklocajti 2 z Galanty (viac ako 2 500 km).

„S ekológiou to na ministerstvo vnútra myslíme naozaj vážne, svedčí o tom aj obnova vozového parku plug-in hybridnými a elektrickými vozidlami. Zvyšovanie ochrany účastníkov cestnej premávky vrátane zraniteľných skupín, ako sú cyklisti a chodci, je pre ministerstvo vnútra jednou z prioritných oblastí,“ uzavrel štátny tajomník Tomáš Oparty.

(ts)

Redakcia
Redakcia
Redakcia Bratislavského Večerníka predstavuje starosti a radosti v bratislavských mestských častiach. www.bratislavskyvecernik.sk

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne