19.8 C
Bratislava
sobota, 27. apríla 2024

Nový Touareg v predpredaji na Slovensku: aj s pohonom plug-in hybrid

Najčítanejšie

Spoločnosť Porsche Slovakia, autorizovaný importér značky Volkswagen na Slovensku, spustila predpredaj modernizovaného modelu Touareg. Nová vlajková loď značky Volkswagen je na výber v piatich kombináciách pohonu a verzií vybavenia s cenou od 69 990 € s DPH.

Volkswagen Touareg patrí k najuniverzálnejším vozidlám. Veľké SUV svojou priestrannou kabínou poskytuje komfort limuzíny, výkonné a pritom úsporné motory robia z neho ideálne vozidlo na dlhé cesty, účinný pohon všetkých kolies a dokonale prepracovaný podvozok umožňujú suverénnu jazdu v teréne. Teraz Touareg prichádza s novým dizajnom a optimalizovanou technikou.

Osviežený dizajn s prvkami high-tech. Modernizovaná verzia sa dá na prvý pohľad rozoznať podľa nového dizajnu predného nárazníka a masky chladiča. Zvlášť nápadným prvkom sú adaptívne svetlomety „IQ.Light – HD-LED-Matrix“ s troma osvetľovacími modulmi na každej strane, ktoré sú súčasťou štandardného vybavenia. Celkový počet 38 400 mikro-LED v svetlometoch umožňuje nielen ešte presnejšie „vykrývať“ protiidúce vozidlá a iných účastníkov premávky, ale aj vytvárať nové interaktívne funkcie.

Volkswagen Touareg R-Line (zdroj: Porsche Slovakia)

Každý modul lemuje LED denné svetlo v profile písmena L, ktoré spolu s osvetlenou lištou v maske chladiča vytvárajú nezameniteľnú svetelnú grafiku vo dne aj v noci. Na zadnej časti karosérie sú novým dizajnovým prvkom zadné skupinové svetlá spojené priebežnou svietiacou lištou z LED a červeným osvetleným logom VW v strede.

Interiér premium. Touareg má teraz sériovo digitálny prístrojový panel „Innovision Cockpit“ ktorý integruje digitálny združený prístroj s uhlopriečkou 30,5 cm a centrálny dotykový displej systému infotainmentu s uhlopriečkou 38,1 cm pod spoločným sklom do digitálnej ovládacej, informačnej a komunikačnej jednotky.

Displej umožňuje zobrazovanie máp navigácie vo vysokom rozlíšení, zahŕňa zdokonalené hlasové ovládanie s online podporou a rozhranie App Connect (Apple CarPlay, Android Auto) umožňujúce pripojenie smartfónu bez kábla. V kabíne je niekoľko zásuviek USB-C so zvýšeným výkonom 45 W na rýchlejšie nabíjanie koncových zariadení ako smartfóny, tablety a laptopy. Mäkké obklady stredovej konzoly a nové osvetlené dekoračné obklady s nápisom „Touareg“ dodávajú interiéru ušľachtilejší vzhľad.

Volkswagen Touareg R-Line (zdroj: Porsche Slovakia)

Dva naftové motory aj pohon plug-in hybrid. Nový Touareg sa na Slovensku bude predávať s troma verziami pohonu, založenými na turbodúchadlom prepĺňaných motoroch V6 s priamym vstrekovaním paliva a objemom 3,0 litra. Obľúbený naftový motor 3.0 TDI je naďalej na výber v dvoch verziách s výkonom 170 kW (231 k)1 alebo 210 kW (286 k)2. Obidve verzie majú 8-stupňovú automatickú prevodovku a systém pohonu všetkých kolies 4MOTION so samosvorným medzinápravovým diferenciálom.

Pohon plug-in hybrid je na Slovensku v predaji vo verzii eHybrid3 tvorenej benzínovým motorom V6 3.0 TSI s výkonom 250 kW (340 k), ktorý v kombinácii s elektromotorom s výkonom 100 kW (136 k) poskytuje systémový výkon 280 kW (381 k). Elektromotor diskového tvaru je umiestnený v modifikovanej skrini 8-stupňovej automatickej prevodovky, zdrojom elektrickej energie je lítiovo-iónová akumulátorová batéria s kapacitou 14,3 kWh netto, uložená pod podlahou batožinového priestoru.

Batéria sa dá dobíjať z vonkajšieho zdroja, nabíjacia zásuvka krytá klapkou je umiestnená v ľavom zadnom blatníku. Z bežnej elektrickej zásuvky v domácnosti so striedavým prúdom (nabíjací výkon 2,3 kW) sa batéria dá úplne nabiť za cca 8,5 hodiny. Pri použití nástennej nabíjacej stanice wallbox sa doba nabíjania výrazne skráti. S úplne nabitou batériou má Touareg 3.0 TSI eHybrid dojazd s elektrickým pohonom do 52 km (kombinovaný dojazd podľa WLTP).

Dve verzie vybavenia. Na Slovensku sa Touareg predáva v dvoch verziách vybavenia – luxusnej Elegance a športovo ladenej R-Line (len s motormi TDI).

Volkswagen Touareg R-Line (zdroj: Porsche Slovakia)

Verzia Elegance s motormi TDI má štandardne napríklad 2-zónovú klimatizáciu Climatronic s funkciou čistenia vzduchu Air Care, svetlomety „IQ.Light – HD-LED-Matrix“ a LED zadné svetlá, navigačný systém „Discover Premium“ s 8 reproduktormi a prípravou na online služby VW Connect, vyhrievané predné sedadlá, kožené poťahy sedadiel a 18-palcové disky kolies „Cascade“ z ľahkej zliatiny. Touareg Elegance eHybrid má navyše 4-zónovú klimatizáciu, elektricky ovládané panoramatické strešné okno a 19-palcové disky z ľahkej zliatiny „Tirano“.

Verzia R-Line sa navonok líši špecifickým dizajnom masky chladiča a nárazníkov R-Line a 19-palcovými diskami „Coventry“. V interiéri má hliníkové dekoračné obklady, vyhrievaný športový volant R a 18-smerovo elektricky nastaviteľné predné sedadlá ergoComfort s koženými poťahmi.

Zákazníci s môžu svoj Touareg individualizovať širokou škálou rozličných výbav na želanie. Ako napríklad, head-up displej, asistent pre nočné videnie, ventilácia a masážna funkcia na predné sedadlá, 4-zónová klimatizácia, strešné okno, vzduchový podvozok v niekoľkých verziách (aj s natáčaním zadných kolies a aktívnou elektromechanickou stabilizáciou náklonu), off-road balík, head-up displej, ozvučovací systém Dynaudio s výkonom 730 W, 13 reproduktormi a subwooferom alebo viaceré disky z ľahkej zliatiny až do veľkosti 22 palcovK dispozícii sú aj cenovo zvýhodnené balíky výbav (Komfort a Technik).
Najlacnejší Touareg Elegance 3.0 V6 TDI s výkonom 170 kW (231 k) má cenu od 69.900 €, najdrahší eHybrid stojí od 88 790 €.

Výroba pre celý svet v Bratislave. Rovnako ako jeho predchodcovia sa modernizovaný Touareg bude pre celý svetový trh vyrábať v závode Volkswagen Slovakia v Bratislave, ktorý sa kvalitou výroby tradične umiestňuje na špičke medzi 120 závodmi koncernu Volkswagen na celom svete.

Volkswagen Touareg R-Line (zdroj: Porsche Slovakia)

(ts)

Redakcia
Redakcia
Redakcia Bratislavského Večerníka predstavuje starosti a radosti v bratislavských mestských častiach. www.bratislavskyvecernik.sk

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne