20.5 C
Bratislava
nedeľa, 28. apríla 2024

Nadácia COOP Jednota prispela k modernizácii gynekologicko-pôrodníckeho oddelenia

Najčítanejšie

Nadácia COOP Jednota venovala Nemocnici AGEL v Leviciach peňažný dar vo výške 6 000 €. Symbolický šek odovzdal Roman Gubčo, predseda predstavenstva COOP Jednoty Levice a Ján Bilinský, predseda COOP Jednoty Slovensko a predseda správnej rady Nadácie COOP Jednota.

Nadácia darovala peňažný dar vo výške 6 000 € Nemocnici AGEL Levice, s.r.o., ako príspevok na zakúpenie infúznych púmp Rythmic Evolution a zákrokového svetla – stropný záves s ramenom.

Prístroje budú umiestnené na gynekologicko-pôrodníckom oddelení Nemocnice AGEL v Leviciach a budú slúžiť na bezbolestný priebeh pôrodu (PEDA) a zlepšenie pracovných podmienok pri pôrode pacientky.

„Je nám cťou a potešením, že si Nadácia COOP Jednota vybrala práve naše oddelenie. Za poskytnutý dar sme pre naše pacientky zakúpili operačné svietidlo na pôrodný box, a taktiež 2 kusy infúznych púmp pre skvalitnenie poskytovania zdravotnej starostlivosti na našom oddelení. Nadácii COOP Jednota vyjadrujeme obrovskú vďaku a pevne veríme, že i do budúcna budeme spolupracovať na nových projektoch, ako pre gynekologicko-pôrodnícke oddelenie, tak i pre ostatné odbory, v ktorých pacientom poskytujeme zdravotnú starostlivosť,“ uvádza Gabriel Mančík, primár a námestník riaditeľa pre LPS Nemocnice AGEL Levice s.r.o.

„Okrem zdravotníctva podporujeme v našom regióne tiež športové kluby v meste, úzko spolupracuje s obcami v okrese Levice v oblasti podpory školských klubov detí a DSS v ich pôsobnosti,“ doplnil Roman Gubčo, predseda predstavenstva COOP Jednoty Levice.

Nadácia COOP Jednota už 22 rokov kontinuálne podporuje aktivity, ktorých spoločným menovateľom je spoločenská zodpovednosť a humánne myšlienky. Svojou pôsobnosťou v zdravotníctve sa snaží skvalitňovať liečebné procesy a prinášať moderné metódy čo najširšiemu spektru pacientov nákupom lekárskych prístrojov pre nemocnice a zdravotnícke zariadenia vo všetkých krajoch Slovenska.

„V roku 2022 sme prostredníctvom nadácie a nákupom prístrojov a zariadení v celkovej hodnote viac ako 75 000 eur podporili nemocnice a zariadenia v Brezne, Liptovskom Mikuláši, Martine, Prešove, Bojniciach, Trnave, Trstenej, Bratislave a Banskej Bystrici. Aj vďaka takýmto darom zvyšujeme úroveň poskytovanej zdravotnej starostlivosti v slovenských regiónoch,“ konštatuje Ján Bilinský, predseda COOP Jednoty Slovensko a predseda správnej rady Nadácie COOP Jednota.

(ts)

Redakcia
Redakcia
Redakcia Bratislavského Večerníka predstavuje starosti a radosti v bratislavských mestských častiach. www.bratislavskyvecernik.sk

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne