16.4 C
Bratislava
streda, 1. mája 2024

Pri odvoze odpadu v Devínskej Novej Vsi ostal v kontajneri bezdomovec a zranil sa pri lisovaní odpadu

Najčítanejšie

Vo štvrtok, 7. decembra 2023 o 7:15 hod., sa pri odvoze odpadu stala v Bratislave mimoriadna udalosť. Spoločnosť Odvoz a likvidácia odpadu a.s. (OLO) vykonávala štandardne odvoz papiera, konkrétne v mestskej časti Devínska Nová Ves.

Do lisovacej časti vozidla sa dostala okrem odpadu aj osoba. Nedošlo k spusteniu lisovacieho zariadenia. Zamestnanci OLO okamžite zareagovali a zavolali všetky záchranné zložky.

Muž približne vo veku 50 rokov má poranenia dolnej časti tela a je v stabilizovanom stave. Bližšie informácie sú v súčasnosti predmetom policajného vyšetrovania.

„Táto udalosť nás mrzí. Žiaľ, práve v chladných mesiacoch ľudia bez domova hľadajú útočisko pred zimou v zberných nádobách na papier. Oblasti, so zvýšenou pravdepodobnosťou výskytu takýchto udalostí monitorujeme spoločne s organizáciami, ktoré sa starajú o ľudí bez domova. Tie zároveň ľudí bez domova pravidelne informujú o nebezpečí spojenom s prespávaním v kontajneroch. Posádky OLO kontajnery pred výsypom vizuálne kontrolujú a sú pre prípad takýchto udalostí riadne preškolené. Sú poučené, ako v takýchto mimoriadnych situáciách reagovať a pomôcť ľuďom bez domova. Pracujeme aj na dlhodobom riešení a technickom vybavení našich vozidiel tak, aby sme vedeli do budúcna týmto situáciám predchádzať ,“ informuje Zuzana Balková, manažérka externej komunikácie OLO a.s.

(ts)

Redakcia
Redakcia
Redakcia Bratislavského Večerníka predstavuje starosti a radosti v bratislavských mestských častiach. www.bratislavskyvecernik.sk

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne