19.8 C
Bratislava
sobota, 27. apríla 2024

Rádio_FM spustilo hlasovanie v 16. ročníku Radio_Head Awards

Najčítanejšie

Rádio_FM ohlásilo v pondelok 8. januára už 16. ročník Radio_Head Awards a spustilo hlasovanie na www.radiohlavy.sk.

Fanúšikovia slovenskej hudby tak môžu vyjadriť svoju podporu obľúbeným interpretom v kategóriách Album roka, Skladba roka, Debut roka a Objav roka. Prvé kolo hlasovania prebieha na webovej stránke radiohlavy.sk do 2. februára do 12.00 h.

Z prvého kola hlasovania vzíde päť nominovaných v každej kategórii, ktorí postúpia do druhého kola. Postupujúci budú oznámení v pondelok 5. februára v Ráne na eFeMku, kedy sa poslucháči dozvedia aj nominácie v žánrových kategóriách World Music, Folková hudba, Elektronická hudba, Hard&Heavy, Experimentálna hudba, Jazzová a Klasická hudba. Následne odštartuje druhé kolo hlasovania.

„Podpora slovenskej hudobnej scény zostáva pre Rádio_FM naďalej jednou z priorít. Domáca hudba dostáva priestor v prúdovom vysielaní i v mnohých špeciáloch, Rádiohlavy sú každoročne vyvrcholením tejto našej snahy a, samozrejme, veľkým hudobným sviatkom,“ dodala intendantka Rádia_FM Janka Imrichová.

Slávnostné vyhlásenie výsledkov v kategóriách Album roka, Skladba roka, Debut roka a Objav roka sa uskutoční 15. marca.

Okrem hlasovania poslucháčov budú tradične udelené aj ceny v porotcovských kategóriách ako Elektronická hudba, World Music, Hard and Heavy, Jazzová hudba, Klasická a Experimentálna hudba. Zvláštnu pozornosť si zaslúži aj Folková hudba, ktorá bola úspešne zavedená minulý rok.

Medzi hlavné ocenenia patrí aj Novinárske ocenenie v kategórii Album roka, ktoré minulý rok získala skupina Modré hory za nahrávku Čudne slávni. Cenu od poslucháčov v tej istej kategórii si odniesol Miro Žbirka za album Posledné veci.

Minulý rok boli ocenení umelci ako Para, Berlin Manson, ImNøt, Blame Your Genes, Besna, Júlia Kozáková, Daniel Kordík, Hmlisto & Petr Linhart a ďalší. Laco Lučenič získal ocenenie za prínos do hudby.

Víťazi Radio_Head Awards 2023 si odnesú sošky, ktoré podľa návrhu Bety K. Majerníkovej vyrobila sochárka Mira Podmanická.

Všetci fanúšikovia a priaznivci slovenskej hudby sú srdečne pozvaní, aby sa zapojili do hlasovania a podporili svojich favoritov. Ich hlasovanie môže rozhodnúť o tom, kto si tento rok odnesie prestížne ocenenia Radio_Head Awards.

Zdroj: RTVS, autor foto: Martina Mlčúchová

(ts)

MediaHub.sk
MediaHub.sk
Mediahub.sk je mediálny portál, ktorý pôvodne vznikol v roku 2013 ako Masmediálne.info. Zaoberá sa masmediálnou a marketingovou komunikáciou. Jeho súčasťou do roku 2023 bol portál s televíznymi reklamami Spoty.mediahub.sk, ktorý vznikol v roku 2017. Portál Mediahub.sk sa začiatkom roku 2023 zlúčil s portálom BratislavskýVečerník.sk.

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne