19.5 C
Bratislava
piatok, 26. júla 2024

Na Zlatých pieskoch magistrát vybuduje záchytné parkovisko s približne 200 parkovacími miestami

Najčítanejšie

Primátor Matúš Vallo informoval na sociálnej sieti, že „na mieste bývalého Hotela Flóra v Areáli zdravia Zlaté piesky pripravuje magistrát ďalšie záchytné parkovisko s približne 200 parkovacími miestami. Budova hotela, ktorý bol postavený v 70. rokoch ako dočasná stavba, bol už v havarijnom stave a znalecký posudok vylúčil jeho rekonštrukciu ako ekonomicky neefektívnu. Preto prednedávnom pristúpili k jeho asanácii“.

„Priľahlá Cesta na Senec a Rožňavská ulica sú jednou z hlavných dopravných tepien a záchytné parkovisko na tomto mieste umožní pohodlný prestup na MHD, napríklad električkou 4 po zrekonštruovanej, tichšej a rýchlejšej Vajnorskej radiále. Paralelne s asanáciou budovy a okolia, ktorá aktuálne prebieha, začínajú pracovať na projektovej dokumentácii a následne budú riešiť samotnú realizáciu parkoviska v závislosti od dostupnosti zdrojov“.

„Záchytné parkoviská sú dôležitou súčasťou regulácie parkovania a pomáhajú odľahčiť automobilovú dopravu v meste. Sú bezplatné a nachádzajú sa v blízkosti zastávok MHD. Aktuálne tiež začína stavba parkovacieho domu na ulici Ľ. Fullu v Karlovej Vsi, kde bude k dispozícii 72 parkovacích miest vďaka spolupráci mesta a mestskej časti. Všetky záchytné parkoviská nájdete aj na webe www.paas.sk/zachytne-parkoviska/,“ doplnil na záver Matúš Vallo.

V rámci Bratislavského samosprávneho kraja sú zriadené viaceré P+R parkoviská napríklad pri železničnej stanici v Malackách, Pezinku, či Svätom Juri.

Zdroj: FB/Matúš Vallo má rád Bratislavu, autor foto: Marek Velček
Zdroj: FB/Matúš Vallo má rád Bratislavu, autor foto: Marek Velček

(fb)

Redakcia
Redakcia
Redakcia Bratislavského Večerníka predstavuje starosti a radosti v bratislavských mestských častiach. www.bratislavskyvecernik.sk

Ďalšie články

Aktuálne