23 C
Bratislava
pondelok, 6. mája 2024

Starosta Matúš Čupka spoločne so zástupcami novomestskej čokoládovne oficiálne otvorili novú linku na výrobu ďalšej ikonickej čokolády z Nového Mesta, ktorá sa vyváža do celého sveta

Najčítanejšie

Na Račianskej ulici sa už viac, ako jedno storočie vyrába čokoláda, ktorá cestuje do celého sveta. Novomestská fabrika Figaro spoločnosti Mondelēz na čokoládu je krásnym príkladom toho ako sa z lokálnej výroby, stala globálna. A zároveň aj ukážkou toho, že, aj Slováci vedia vyrobiť pravú švajčiarsku čokoládu.

Len 25 kilogramov cukroviniek. Toľko sa v bratislavskej továrni vyrobilo v roku jej vzniku 1896  za jeden deň. V súčasnosti je to neporovnateľne viac – až 100 ton denne. Okrem tradičných produktov značky Figaro a známych bonboniér Tatiana ide predovšetkým o produkty značiek Milka, Cadbury, Cote d’Or, Šport, Marabou a Suchard.

Novú výrobnú linku navštívil starosta Nového Mesta Matúš Čupka s veľvyslancom Spojených štátov amerických na Slovensku, Gautamom A. Ranom, s vedením fabriky, a aj s pani prednostkou Marekovou. Spoločne oficiálne otvorili novú linku na výrobu ďalšej ikonickej čokolády z Nového Mesta bude cestovať do celého sveta.

„Som rád, že som sa mohol zoznámiť nielen s výrobnými procesmi, ale aj s tým, ako vedenie fabriky komunikuje so svojimi susedmi. Okolie Račianskej ulice je desaťročia známe vôňou čokolády, ale obava obyvateľov o dodržiavaní princípov ochrany životného prostredia je určite na mieste. Vedenie továrne ma ubezpečilo, že s obyvateľmi komunikujú najmä o prevádzke technologických zariadení bližšie k bytovým domom. Samotný výrobný proces je taktiež založený na princípoch udržateľnosti a zodpovednosti – začínajúc od pestovania kakaa až po efektívnu energetickú spotrebu,“ zdôraznil Matúš Čupka, starosta mestskej časti Bratislava-Nové Mesto a dodal:

„Teším sa na ďalšie prehĺbenie spolupráce medzi novomestskou komunitou a s našou fabrikou čokolády nakoľko ponúkame spoluprácu v oblasti kultúrnych podujatí, vzdelávania alebo nášho čoraz silnejšieho programu firemného dobrovoľníctva. Verím, že si vzájomne vieme pomôcť a rozvíjať spoločný susedský život“.

Novomestská čokoládovňa Figaro na Račianskej ulici funguje od roku 1896 dodnes a bola pôvodne založená ako filiálka firmy Stollwerck z Kolína nad Rýnom.

Zdroj: FB/Matúš Čupka sa stará o Nové Mesto

Zdroj: FB/Matúš Čupka sa stará o Nové Mesto

Prečítajte si tiež:

Čokoládovňa Mondelēz v Bratislave na Račianskej ulici oslavuje 125 rokov

(fb, red)

Redakcia
Redakcia
Redakcia Bratislavského Večerníka predstavuje starosti a radosti v bratislavských mestských častiach. www.bratislavskyvecernik.sk

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne